Foto:

DJ Bradley Q. op Spijkenisse Festival

DJ Bradley Q uit Spijkenisse wordt door kenners gezien als een bijzonder talent. Een half jaar geleden begon de 12-jarige Quinten Strasters, zoals hij in het echt heet, met zijn eerste DJ-lessen in Centrum voor de Kunsten. Hij ontwikkelde zich in slechts een paar maanden tijd zo goed, dat hij onlangs een uitnodiging kreeg om afgelopen zaterdagmiddag 20 minuten tijdens het grote Spijkenisse Festival op te treden. De reacties van het publiek en backstage van andere artiesten waren zeer positief en lovend.

Patricia van den Blink

Spijkenisse - Als een echte ster stond Quinten afgelopen zaterdag op het podium tijdens het Spijkenisse Festival. En hoewel hij iets meer publiek had verwacht, genoot hij volop tijdens zijn optreden als DJ. "Alsof ik een echte beroemdheid was met al die foto-en filmcamera's", vertelt hij na afloop.

Het DJ-avontuur van Quinten begint een jaar geleden. Op dat moment zijn DJ's Afrojack en Hardwell zijn grote voorbeelden en hij denkt vaak: Dat wil ik ook. Dan krijgt hij de kans om bij een optreden van Afrojack te zijn."Vorig jaar trad Afrojack op in Monkey Town", vertelt moeder Silvia. "Met de foto's die we daar hadden gemaakt , wonnen we een SNS - waardebon van €50,- die we konden besteden voor een les in Centrum voor de Kunsten", vertelt Quinten. "Quinten wilde graag DJ-les, maar er was daar op dat moment geen docent voor", zegt Silvia. Natuurlijk is de teleurstelling groot, maar na een half jaar wachten komt DJ Mike Swith hem zijn eerste les geven en Mike is meteen erg onder de indruk van de jongen en wil hem graag verder les geven. "En Quinten is toen les gaan nemen. Een keer in de week." Er is echter nog één probleempje. Om goed te kunnen oefenen, moet Quinten thuis een draaitafel hebben. "Die hebben pappa en mama voor mij gekocht", zegt Quinten. "We zagen dat het nu toch serieuzer werd en wij hebben toen van ons vakantiegeld een draaitafel voor hem gekocht. Maar hij krijgt hem wel in bruikleen", zegt ze lachend. Vanaf dat moment kan hij thuis volop oefenen "Ik oefen zo'n 2 uur per dag", zegt hij. Zijn ouders weten zijn muziekkeuze te waarderen en hebben er geen moeite mee om dagelijks naar zijn oefeningen te moeten luisteren. Hoe goed Quinten is, blijkt wel wanneer er tijdens een les op de zaterdag voor Koningsdag Amrish Sardjoepersad (M.C. Partish) , mede-organisator van het talentenplatform voor lokaal muzikaal talent Puls, komt kijken. "Ook M.C. Partisch was erg enthousiast over het talent van Quinten en spreekt zelfs van een enorm talent", zegt Silvia. Op Koningsdag mag Quinten voor het eerst optreden op het podium naast de Stoep en in juni volgt een optreden tijdens Talent op Straat. Afgelopen zaterdag mocht Quinten dan zijn eerste grote optreden geven. En natuurlijk was het helemaal te gek om als 12-jarige voor een groot publiek, waaronder zijn grootste fans vader Remko en moeder Silvia, zijn 'DJ-kunsten' te mogen laten horen. Silvia: "Hij was totaal niet zenuwachtig en had er gewoon heel veel zin in. Hij stond erg ontspannen op het podium en zijn set ging erg goed. Hij heeft een hoop leerzame tips gekregen hoe hij verder kan groeien en zich kan ontwikkelen".

Toekomstdroom

Of Quinten inderdaad net zo goed en misschien wel net zo wereldberoemd zal worden als zijn grote voorbeelden Afrojack en Hartwell, is natuurlijk nu nog niet te zeggen. Op dit moment ziet hij een optreden op Tomorrowland als een grote wens voor de toekomst.

Shopbox

Meer berichten