Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar omvangrijker dan ooit.
Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar omvangrijker dan ooit. (Foto: )

Het grootste maritieme evenement

In de schoonste haven

Jawel! Wereldhavendagen is weer in de stad! Op 7, 8 en 9 september. En het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar omvangrijker dan ooit, met 110 deelnemers met verschillende activiteiten, demonstraties en excursies.

Rotterdam - Het programma vertelt het verhaal van de bedrijven in de Rotterdamse haven aan de hand van zes topics: de grootste haven, de carrièrehaven, de duurzame haven, de slimme haven, de veilige haven en de logistieke haven.
Het overkoepelende thema van de Wereldhavendagen 2018 is 'Energize'. De haven van Rotterdam wil een voortrekkersrol vervullen in de transitie naar schone energie.
Tijdens het evenement staan dan ook de talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal. Zo geeft dit jaar op de kades rond de Erasmusbrug de 'The Green Line to the Future' van Summerlabb invulling aan het thema.
Summerlabb maakt innovatie, duurzaamheid en wetenschap toegankelijk voor een breder publiek. De 'Green Line to the Future' is letterlijk een groene lijn, die bezoekers vanaf het KPN-gebouw langs de kades van de Rijnhaven kunnen volgen. Gedurende die tocht kunnen ze kennismaken met de toekomst van duurzame energie, bouw en water.
The Green Line to the Future is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend voor publiek van 10.00 tot 18.00 uur. Daarnaast organiseert SummerLabb een aantal excursies.

Jongeren die interesse hebben in een carrière in de haven, kunnen bij diverse excursies van alles leren over de mogelijkheden op het vlak van opleiding en educatie. Bijvoorbeeld bij de RDM Training Plant, of bij maritiem simulatiecentrum Simwave in Barendrecht, waar je je een kapitein op de brug van een schip waant.

Ook kun je mee met een vaartocht naar de Maeslantkering, de grootste bewegende stormvloedkering ter wereld. En je kan terecht op de bouwplaats van het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark, dat bij oplevering het eerste publiek-toegankelijke kunstdepot ter wereld is.

Shopbox

Meer berichten