Broem-rit in Spijkenisse

Al jaren is de zogenaamde Broem-rit een begrip in Spijkenisse. Tegenwoordig heet deze cursus de opfriscursus rijvaardigheid senioreen. Ook dit jaar kunnen 55-plussers op maandag 8 oktober hun rijvaardigheid weer testen. De organisatie is in handen van Stichting Welzijn Ouderen, de gemeente Nissewaard en Veilig Verkeer Nederland.

Door mee te doen krijgen ouderen de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer hun rijgedrag en verkeerskennis te testen. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje in de eigen auto van de deelnemer de weg op. Daarna kan de rit met de instructeur nog een worden doorgenomen. Hij/zij kan wellicht nog handige tips geven.

Naast de rit nemen deelnemers ook deel aan een opfrissing van de verkeersregels en een test van het gezicht, gehoor en reactievermogen.

Deelname is mogelijk voor automobilisten die 55 jaar of ouder zij. De eigen bijdrage is € 15,00.

Heeft u interesse om mee te doen aan de opfriscursus rijvaardigheid dan kunt u zich opgeven bij de SWO, telefoonnummer (0181) 695 255 of activiteiten@swospijkenisse.nl . Wilt u aangeven of u mee wilt doen aan het ochtendprogramma of het middagprogramma.

Shopbox

Meer berichten