Kort nieuws

Ouder/ peuter ochtend

Spijkenisse - Wijkcentrum Maaswijk/ Schenkel heeft op vrijdag ochtend tussen 9.15 en 11.15 uur plek voor nieuwe kinderen tussen de 1 en 3 jaar die het leuk vinden om met leeftijd genootjes te spelen knutselen en liedjes te zingen. Eén van de ouders blijft er ook gezellig bij. Kom voor meer informatie op vrijdag ochtend langs en speel vrijblijvend een ochtend mee.De kosten van deze ouder/peuter ochtend zijn 6 euro per maand. De peuterochtend is in de Maaswijk bij het Wijkcentrum Maaswijk Schenkel Maria Rutgers-Hoitsemastraat 2 of bel voor meer informatie op vrijdag ochtend naar 0181-634125 of bezoek onze site www.maaswijkschenkel.nl

Werelds dansen

Spijkenisse - Elke woensdagmiddag is er Werelddansen in de Mei. Na een korte uitleg van de les en een warming-up beginnen we aan de verschillende dansen uit de verschillende delen van de wereld. De dansen zijn afkomstige uit o.a. Kroatië, Israel, Rusland, Albanie, en meer. De dansvormen en het tempo zijn dusdanig aangepast aan senioren dat het leuk is om mee te doen. De danspassen worden vaak herhaald, zodat iedereen het kan. Plezier in bewegen staat immers voorop! De les wordt afgesloten met een cooling down. Op dit moment is er een gezellige groep maar er is nog plek voor enkele deelnemers. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Dus houdt u van dansen en van bewegen op muziek? En wilt u een keer een proefles mee draaien dan bent u van harte welkom. De Mei aan de Winston Churchilllaan 31 in Spijkenisse, de les werelddansen begint om 13:30 tot 14:45 uur. Een proefles bij de SWO is altijd gratis. Voor meer informatie SWO, telefoonnummer (0181) 695 255 of via activiteiten@swospijkenisse.nl.

Waar is Wally?

Abbenbroek - Wie kent niet het vrolijke mannetje Wally met zijn kenmerkende outfit? Een opvallende verschijning zou je zeggen, maar zie hem maar eens te vinden! Hij bevindt zich steeds weer op een andere locatie. Zowel op echt bestaande plaatsen als in fantasiewerelden of zelfs in andere tijdperken. Een perfecte inspiratiebron voor gegarandeerd een zeer afwisselende muzikale avond dus. Muziekvereniging de Kleine Trompetter Wilhelmina (KT-W) haalt dan ook weer alles uit de kast om er voor jong en oud een spectaculaire avond van te maken. Behalve het orkest en de drumband treden voor het eerst ook het jeugdorkest en de Jeugdslagwerkgroep op! Zaterdag 13 oktober, 19.30-21.30, Dorpshuis Abbenbroek, Kerkplein 7. Entree (aan de deur): € 7,50, kinderen gratis.

Hulp bij uitstapjes

Spijkenisse - Wekelijks organiseert de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) diverse uitstapjes. Tijdens deze uitstapjes worden de bussen van de SWO bestuurd door een vrijwilliger en de begeleiding ligt ook in de handen van een vrijwilliger. Omdat er steeds meer uitstapjes gereden worden zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om chauffeur te zijn tijdens één van de dagjes uit. Maar het is meer dan alleen het rijden van de bus. Ook wordt er een bijdrage verwacht in de organisatie van de dag. In eerste instantie heb je natuurlijk affiniteit met senioren en je vindt het leuk om een dagje erop uit gaan. Maar je wilt wel rekening houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de gasten van de dag. Neem dan contact op met de SWO, telefoonnummer (0181) 695 255 je kunt dan vragen naar Francis Hoonhout.

Shopbox

Meer berichten