Zijn onze keringen klaar voor het stormseizoen? Zaterdag weten we het!

Regio - Eénmaal per jaar, voor aanvang van het stormseizoen, test Rijkswaterstaat de sluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering. Deze zogenaamde functioneringssluiting vindt plaats op zaterdag 15 september.

De keringen hebben de taak om twee miljoen inwoners van Zuid-Holland te beschermen tegen stormvloeden vanaf zee. Het Keringhuis, dat naast de Maeslantkering ligt, biedt bezoekers rondleidingen en educatieve activiteiten aan voor jong en oud. Ook wordt een nieuwe buitenexpositieruimte geopend met als thema waterberging.

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd vóór de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april.

Gedurende de dag worden er diverse rondleidingen gegeven in het Keringhuis en op het terrein van de Maeslantkering zelf. Het Keringhuis is geopend van 11.00 tot 21.00. Het verwachte sluitmoment zal rond 18.20 zijn. Inschrijven voor een rondleiding kan via www.keringhuis.nl.

Buiten de rondleidingen is er nog veel meer te doen. Je kunt een film kijken over de bouw van de Maeslantkering en in het Keringhuis kun je verschillende exposities bekijken. Kinderen kunnen in het Keringhuis zelf met pompen aan de slag om opkomende water weg te pompen en ook is er op het buitenterrein de waterspeelplaats waar ze dijken kunnen bouwen van zandzakken en het water van de grote rivieren tegenhouden.

Zie ook www.rijkswaterstaat.nl.

Shopbox

Meer berichten