Regio

Mark Haayema in Alzheimer Café Hellevoetsluis

Op maandagavond 1 oktober a.s. is Mark Haayema te gast in het Alzheimer Café Hellevoetsluis. Hij vertelt over zijn boek “Oma mag ik mijn pop terug?”.

Vier keer per jaar reiken PGGM&Co en Alzheimer Nederland de Prachtig! – oorkonde uit. Met Prachtig! worden initiatieven in het zonnetje gezet, die waardevol zijn voor mensen met dementie en hun naasten. Afgelopen januari werd deze prijs uitgereikt aan Mark Haayema voor zijn boek “Oma mag ik mijn pop terug?”.

Toen Mark jong was kreeg zijn oma dementie. Hij herinnert zich nog goed dat hij niets begreep van het veranderende gedrag van zijn oma. Hij besloot daarom een boekje voor kinderen te schrijven over dementie. Tijdens het schrijven van “Oma mag ik mijn pop terug” putte Mark veel uit zijn eigen herinnering. Daarnaast sprak hij veel mantelzorgers en organisaties die werken met mensen met dementie.

Uiteraard is er na afloop van zijn boekpresentatie volop gelegenheid om zelf vragen te stellen, en ervaringen uit te wisselen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19:00 uur geopend. Aanvang programma 19:30 uur.

U vindt het Alzheimer Café in de zaal van Hart van Hellevoet aan De Eik 68 in Hellevoetsluis, te herkennen aan de vlag van Alzheimer Nederland. Toegang en deelname is gratis.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis wordt gehouden op iedere eerste maandagavond van de maand. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met een (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden.

Het is mogelijk om opgehaald en thuisgebracht te worden door de SBO bus. U kunt een plaats in de bus reserveren op vrijdag 28 september bij Janneke Postma of Judith Verhoeven van het SBO, telefoon 0181-322273. Zij zijn bereikbaar van 09.00 uur tot 13.00 uur. In de bus kunnen rollators vervoerd worden, echter geen rolstoelen.

U bent van harte welkom op maandag 1 oktober aanstaande!

Shopbox

Meer berichten