Martin Molenaar (links) en Marc van Buren (rechts) molenaars van Korenmolen Oostvoorne. Een beetje gek zijn ze wel...
Martin Molenaar (links) en Marc van Buren (rechts) molenaars van Korenmolen Oostvoorne. Een beetje gek zijn ze wel... (Foto: Sandy Harssema-van Strijbos)
Regio

Molenaars Oostvoorne draaien door!

De nominatie voor de Bankgiroloterij Molenprijs 2018 gaat de molenaars van de korenmolen van Oostvoorne niet in de koude kleren zitten. De molenaars draaien door. En wel 36 uur lang! Als klap op de vuurpijl organiseert het molenteam in het weekend van 29 en 30 een draaimarathon om de laatste stemmen voor de molenprijs binnen te slepen. Tot en met 30 september kan er gestemd worden op www.molenprijs.nl/oostvoorne.

Om acht uur ’s ochtends op zaterdag 29 september zal burgemeester van Westvoorne Peter de Jong de draaimarathon officieel van start laten gaan, door de vang van de molen persoonlijk te lichten. In de hierop volgende 36 uur organiseert het molenteam allerhande leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Denk hierbij aan een springkussen, pannenkoeken bakken, live muziek, eten en drinken, zoete broodjes bakken, laat je wegen met onze historische waag en ontvang jouw persoonlijke weegcertificaat, marshmallows bakken boven de vuurkorf. Of kom je om middernacht langs voor een heus oud- en nieuw feestje met verse oliebollen? We vieren dan dat we de oude maalderij weer helemaal nieuw gaan maken. Of past de bitterballenborrel om 3 uur ’s nachts toch meer in jouw dag- en nachtritme? Bekijk het volledige programma op onze website www.molenoostvoorne.nl/draaimarathon.

Iedereen is uitgenodigd om de molenaars gezelschap te komen houden, ook midden in de nacht! Bezoek de feesttent die we speciaal voor deze gelegenheid zullen neerzetten naast de molen. Tijdens de hele marathon zijn er dag en nacht rondleidingen. En indien er genoeg wind is, zullen ook maaldemonstraties gegeven worden.

Ook kan je deelnemen aan onze prijsvraag: Hoeveel omwentelingen maakt de molen gedurende deze 36 uur? Voor degene die de beste voorspelling doet, ligt een mooie pakket aan molenartikelen klaar.

Met steun van een enthousiast team van vrijwilligers hebben de molenaars de afgelopen weken een grote hoeveelheid stemmen binnen gehaald. Maar of het genoeg is om de prijs ook daadwerkelijk te winnen? De stemresultaten zijn vertrouwelijk en worden door De Hollandsche Molen pas na beëindiging van de stemperiode op 1 oktober bekend gemaakt. Tot die tijd zal de campagne in volle vaart worden voortgezet en kan iedere stem de doorslag geven.

Shopbox

Meer berichten