Week van het opvoeden in De Boekenberg.
Week van het opvoeden in De Boekenberg.

Week van de Opvoeding in de Boekenberg

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen over ouderschap. In Bibliotheek de Boekenberg vinden er verschillende activiteiten plaats voor kinderen en hun ouders.

Extra Mamacafé

Staat jouw smartphone vol babyfoto’s van jouw fotomodel in de dop, maar mis je een échte mooie foto voor aan de muur? Grijp dan op dinsdag 2 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur je kans met een leuke fotoshoot tijdens het Mamacafé in Bibliotheek de Boekenberg. Aanmelden of een kaartje kopen is niet nodig. Kom gezellig met je baby of peuter langs!

Dinsdag 2 oktober | 10.00-12.00 uur | Gratis

De Tekenmeisjes in huis! (6+)

BBF’s opgelet! Naast de Week van de Opvoeding is het vanaf 3 oktober t/m 14 oktober ook de Kinderboekenweek. Dit jaar staat de week in het teken van vriendschap. Daarom maken kinderen op woensdag 3 oktober om 14.30 uur onder leiding van De Tekenmeisjes een superleuk vriendenboekje. Voor bibliotheekleden is een kaartje gratis, anders betaal je € 1,- per kind. Meld je vooraf aan.

Woensdag 3 oktober | 14.30-15.30 uur | Gratis voor leden, anders € 1,- p.p.

Extra Kinderkookcafé (6+)
Week van de Opvoeding en Kinderboekenweek, dat is dubbel feest! Daar hoort natuurlijk een feestelijk gerecht bij. Onder leiding van de creatieve kok van Café Zinnig maken kinderen in een handomdraai een lekkere creatie. Een kaartje kost €2,- per kind. Meld je nog snel aan voor woensdag 3 oktober om 14.30 uur.

Woensdag 3 oktober |14.30-15.30 uur | € 2,- p.p.

Informatieavond hoogbegaafdheid
Ontmoet op woensdag 3 oktober om 19.00 uur lotgenoten en deskundigen en wissel van gedachten over de (soms minder) prettige kanten van hoogbegaafdheid. Om begrip te ervaren. Om elkaar te inspireren. Zonder je meteen anders of raar te voelen. De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig. Bestel een gratis entreebewijs.

Woensdag 3 oktober | 19.00-20.30 uur | Gratis, wel aanmelden

Theatervoorstelling Dat schiet lekker op zo!

Bezoek op woensdag 3 oktober om 20.00 uur de humoristische voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’. Een avond boordevol herkenbare situaties voor iedereen met kinderen. Kinderen zijn hartstikke leuk, maar kunnen ook een hele uitdaging zijn. Stichting Positief Coachen laat zien dat het soms ook anders kan. De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig. Bestel een gratis entreebewijs.

Woensdag 3 oktober | 20.00-21.15 uur | Gratis, wel aanmelden

Informatieavond Eenzaamheid

Wat is eenzaamheid, hoe ontstaat het, wat kun je er aan doen? Een avond voor vrijwilligers, professionals en belangstellenden. Praat op woensdag 3 oktober om 20.00 uur mee over dit onderwerp. De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig. Bestel een gratis entreebewijs.

Woensdag 3 oktober | 20.00-22.00 uur | Gratis, wel aanmelden

Workshop Verbinding verbroken (8+)

Een indringer heeft het Wi-Fi netwerk van Bibliotheek de Boekenberg gehackt en probeert data van bezoekers te stelen. Er zijn verschillende aanwijzingen gevonden maar van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Help jij ons de hacker te ontmaskeren? Er wordt gewerkt in duo’s van een kind en ouder. Je leert zaterdag 6 oktober om 12.30 uur spelenderwijs meer over cryptografie. De toegang is gratis, maar aanmelden is nodig. Bestel een gratis entreebewijs.

Zaterdag 6 oktober | 12.30-15.30 uur | Gratis, wel aanmelden

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl

Shopbox

Meer berichten