Afsluiting actie Villa Joep met waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. Foto: Roel van Deursen
Afsluiting actie Villa Joep met waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. Foto: Roel van Deursen
met video Video's Roel van Deursen

Kinderen lopen voor Villa Joep

De logeerpartij bij JUMBO Spijkenisse (drie filialen) werd gisteren sportief afgesloten op winkelcentrum Waterland - Vlinderveen en wel met een sponsorloop door de kinderen uit de wijk. Dit nadat drie weken lang op alle drie de filialen (Waterland, Maaswijk en Groenewoud) heel veel kleine olifantjes werden gekocht, selfies werden gemaakt, donaties werden gedaan en kleurplaten werden ingekleurd. Waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen was voor de start van de sponsorloop speciaal naar JUMBO Waterland gekomen en droeg voor dit bijzondere moment zijn ambtsketting. Het bleek zijn eerste optreden van dit soort te zijn en de organisatie en kinderen vonden het dan ook heel speciaal om hem erbij te hebben en hem het startlint te zien doorknippen. Roel van Deursen maakte een (video)verslag en foto's.

Spijkenisse - De kinderen hebben vervolgens vele rondjes gerend, waarbij na elke ronde een stempelkaart afgestempeld moest worden. Deze stempelkaart maakte na afloop van de run ook nog eens kans op een van de drie te verloten kleine olifantjes, gesponsord door JUMBO Waterland. Aan het einde van de sponsorloop maakte Sylvia Kats, voorzitter van de Stichting WaterlandSpijkenisse die de sponsorloop organiseerde, het voorlopige eindbedrag van maar liefst 6119,10 euro bekend aan Leontine Heisen van Villa Joep (het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker). Zij is een van de oprichtsters van de stichting en de moeder van Joep, waarnaar de stichting 15 jaar geleden is vernoemd. Zij vertelde het verhaal over haar zoon Joep en bedankte de kinderen en alle vrijwilligers voor hun inzet. Leontine benadrukte nog eens dat Villa Joep zich alleen dankzij dit soort acties en donaties kan blijven inzetten tegen neuroblastoom kinderkanker.

Het bedrag is voorlopig, daar de opbrengst van de sponsorloop er nog bij moet worden opgeteld, tevens omdat er nog spontane donaties werden gedaan. Bovendien waren er toch nog gegadigden voor de veiling van het eerste olifantje van deze actie, waarvan het bedrag inmiddels op 150 euro staat. Els Barendregt van reclamebureau Move On (bedenker van de campagne Olifant uit logeren voor Villa Joep) zal alle aanvullende donaties en ontwikkelingen coördineren. De vrijwilligers en kinderen van Stichting WaterlandSpijkenisse maken zich inmiddels op voor een afsluitende foto met het echte eindbedrag. In verband met het schoolkamp van de groep 8-kinderen zal dit medio volgende week gaan plaatsvinden.

Burgemeester Veldhuijzen en Leontine Heisen van Villa Joep werden natuurlijk ook voorgesteld aan Dennis Hoondert, filiaalmanager van JUMBO Waterland. Zonder hem was deze combi logeerpartij met zijn collega's in Maaswijk en Groenewoud niet mogelijk geweest. Hij verleende meteen zijn medewerking aan het verzoek van Stichting Waterland Spijkenisse om de logeerpartij in zijn JUMBO filiaal te starten en enthousiasmeerde ook zijn collega's in Spijkenisse. Inmiddels zorgt hij er achter de schermen voor dat zijn collega's in den lande net zo enthousiast raken en logeerpartijtjes gaan aanvragen. Dordrecht zal hierbij de eerstvolgende zijn, kon Dennis al vermelden. Ook JUMBO Nederland heeft al interesse getoond, een ontwikkeling waarmee Villa Joep natuurlijk super blij is. Kijk voor meer info op facebook en website van Olifant-uit-logeren, Stichting WaterlandSpijkenisse en op www.villajoep.nl.

Shopbox

Meer berichten