Dime Hub, zonne-energie uit asfalt in de race voor titel beste publiek-private samenwerking. Foto: PR
Dime Hub, zonne-energie uit asfalt in de race voor titel beste publiek-private samenwerking. Foto: PR (Foto: PR)

Dime Hub in race voor titel 'beste samenwerking'

Nissewaard - Uit inzendingen uit het hele land is DIME HUB gekozen tot één van de drie finalisten die zal strijden om de titel Beste Publiek-Private Samenwerking 2018. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Dag van Economische Zaken op 1 november. De jury heeft DIME HUB gekozen als finalist, omdat het erg onder de indruk is van de relatief nieuwe techniek die gebruikt wordt. Er wordt namelijk zonne-energie opgewekt uit de openbare weg.

Hendry Klooster, initiatiefnemer DIME HUB: "Wij zijn erg vereerd dat we bij de finalisten zitten. DIME HUB is een proefomgeving met zonnepanelen ín het wegdek. Met de stroom die vrijkomt willen we slimme dingen doen zoals energie opslaan en kennis overdragen. Inmiddels hebben we 20 partners die hier actief aan willen deelnemen. Je kunt dit kwalificeren als een publiek-private samenwerking omdat wij de gemeente, de provincie en de Hogeschool Rotterdam, het Techniek College Rotterdam en twee VMBO's aan tafel hebben."

De jury bestaande uit Jan van Ginkel, Bastiaan de Roo en Cees Nuijten heeft bij haar keuze gekeken naar onder andere de voorbeeldfunctie, originaliteit en de bijdrage aan de lokale en regionale economie van de projecten en heeft daarom DIME HUB uit Nissewaard tot één van de finalisten gekozen. Zij strijden samen met het Expat Centre Leiden en de Green Chemistry Campus uit Bergen op Zoom om de titel. De verkiezing Beste Publiek-Private Samenwerking 2018 is een initiatief van stichting CLOK.

Shopbox

Meer berichten