Wethouder Martijn Hamerslag geeft het startsein voor de High Five campagne op de Gelinckschool in Spijkenisse. Foto: Peter de Jong
Wethouder Martijn Hamerslag geeft het startsein voor de High Five campagne op de Gelinckschool in Spijkenisse. Foto: Peter de Jong (Foto: PETER DE JONG)

Ook aangepast sporten telt mee

De Branding en de Gelinckschool, twee basisscholen voor speciaal onderwijs in Nissewaard, hebben deze week voor het eerst meegedaan met de High Five kick offdagen. Sportwethouder Martijn Hamerslag gaf het symbolische startschot voor de High Fivedag bij de Gelinckschool.

Nissewaard - De wethouder deelde bidons uit en een aantal leerlingen uit het Light House Team, vertegenwoordigers van de school, leidde hem vervolgens uitgebreid rond. "Mooi om te zien dat de kinderen trots zijn op hun school en enthousiast aan de kick off beginnen", aldus de wethouder Sport. Voor het speciale onderwijs is een aangepaste kick off samengesteld. "Er is rekening gehouden met de keuze van activiteiten en clinics. Wij vinden het belangrijk dat er aansluiting met de aanbieders is, zodat de kinderen echt naar de vereniging kunnen, als ze de clinic leuk vinden."

Zwembad

Lieke Vergeer begeleidt vanuit de gemeente de activiteiten: "We houden rekening met de locatie van de activiteiten, waarvan er veel activiteiten in het eigen klaslokaal plaatsvinden om overprikkeling te voorkomen. Een aantal klassen zijn wel naar het zwembad geweest waar vanaf nu SuperSpetterSpecial zwemlessen gegeven worden, speciaal voor kinderen die geen reguliere zwemlessen kunnen volgen."

Weerbaar

De aansluiting van het speciale onderwijs op de kick offdagen van High Five past bij de visie van de gemeente dat sport en bewegen voor iedereen is. "Sporten is goed voor iedereen. Ook en soms juist voor mensen met een fysieke of mentale beperking. En een fit lijf zorgt ook voor een sterkere, weerbare geest. Daarom zetten we hier op in", vertelt Hamerslag. De gemeente Nissewaard doet mee met de samenwerking in de regio Rijnmond aan Grenzeloos Actief, dat is verbonden aan de website unieksporten.nl. Daarop is ook het aanbod aangepaste sporten van Nissewaard en omgeving te vinden.

Shopbox

Meer berichten