Selectie Dutch Lions
Selectie Dutch Lions (Foto: kenny franklin)

Afvaardiging Spijkenisse Scouts naar Spanje

Supertrots zijn wij op onze jonge talenten: Yhemmairo, Samuel en Ryan! Zij stapten zaterdag op het vliegtuig om nog diezelfde avond met de Dutch Junior Lions aan te treden tegen het Spaans Nationaal team, in de categorie onder 19 jaar. Dit was de eerste oefenwedstrijd in de aanloop van de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap.

Spijkenisse - "Wij hebben het hele jaar hard getraind en zijn enorm trots dat we voor de Dutch Junior Lions mogen uitkomen!" aldus de 17-jarige Ryan, die vaak de leidersrol op zich neemt en die als doorgewinterde speler zal starten op Defensive End. Ryan speelt als vanaf zijn 7e american football en is een "Scout" in hart en nieren. Yhemmairo, pas 15 lengtes jong, wordt nu al gezien als zeer getalenteerd; hij is snel, kan harde tackles maken en is op het veld overal aanwezig als linebacker. De gymnasiumstudent weet hoe het spelletje werkt en is goed te coachen.

Samuel (17) mag zich tot een van de snelste, meest onbevreesde runningbacks van Nederland rekenen en weet zijn teamgenoten te motiveren. Hij zou graag zien dat meer jongeren in de omgeving van Spijkenisse American Football gaan spelen. "Onze club is supergezellig, het voelt als 1 grote familie. Veel spelers zijn behalve speler ook coach. Wij coachen iedere dinsdag en donderdag voordat onze eigen training begint, de peewees vanaf 8 jaar. Behalve teamgenoten zijn wij goede vrienden, american football beoefen je niet alleen maar op het veld."

Voor Ryan, Samuel en Yhemmairo is dit een unieke kans om hun skills te laten zien met "the american dream" voor ogen: american football spelen op een highschool of college in Amerika. De jongens beseffen goed dat dit lang niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld in Duitsland of Engeland te spelen. 

Shopbox

Meer berichten