TOGIDO zorgde samen met Claudia de Breij en ensemble voor een verrassende afsluiting  voor haar theatershow #Nu.
TOGIDO zorgde samen met Claudia de Breij en ensemble voor een verrassende afsluiting voor haar theatershow #Nu. (Foto: Jeffry Heynemans)

TOGIDO in show van Claudia de Breij

Claudia de Breij trekt met haar theatershow #Nu door het land. Vorige week trad de Breij drie avonden lang op in Theater de Stoep. Voor muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen waren het wel drie heel bijzondere avonden, want door het impresariaat & management "Breijwerk" van Claudia werd de vereniging benaderd of zij als onderdeel van de show een muzikaal verrassingsoptreden wilde verzorgen voor het publiek. Er was alleen één heel belangrijke voorwaarde. Hun optreden moest geheim blijven!

door Patricia van den Blink

Spijkenisse - Het bestuur van TOGIDO is aangenaam verrast als ze in juli via de mail de aanvraag binnen krijgen. Natuurlijk wil de vereniging een bijdrage leveren aan de show van Claudia. "Geweldig", roept voorzitter Annelies Meijboom. Het gebeurt niet iedere dag dat je kan zeggen dat je hebt samengewerkt met een populaire cabaretière." Het feit dat hun optreden van te voren niet met de buitenwereld gedeeld mag worden, maakt het extra spannend. In het diepste geheim wordt het nummer: "Onze Harmonie" gerepeteerd, want je wil als vereniging natuurlijk goed voor de dag komen. Op de dag van de voorstelling wordt TOGIDO al vroeg in de Stoep verwacht. Annelies: "Zo leuk om door de artiesteningang naar binnen te mogen komen en dat je als vereniging je eigen kleedkamer hebt waar op staat: "De fanfare van Claudia". Eerst nog een doorlooprepetitie met Claudia en haar band. De bedoeling was dat de fanfare marcherend binnen zou komen en dat moest natuurlijk goed verlopen. Rond tienen is het dan zover. "Ons optreden paste helemaal in de voorstelling, hoorden we later van het publiek", zegt Annelies. "We maakten de voorstelling compleet vertelden twee dames. Het had zo'n impact op ze, dat ze er tranen van in hun ogen kregen. We hebben genoten en het nummer "Onze Harmonie" zal nog lang in ons geheugen blijven dwalen. Net een Efteling-deuntje dat in je er niet meer uit krijgt. Maar dat geeft ook niet, want het geeft een lach op je gezicht met een boost aan energie."

Na afloop heeft Claudia in het artiestengastenboek nog een leuk stukje geschreven over hun samenwerking. Ook mochten de leden met Claudia op de foto en werd er een groepsfoto gemaakt. Voor TOGIDO is het een belevenis geweest die ze niet snel zullen vergeten. Claudia de Breij zal met haar theatershow #Nu nog tot eind juni te zien zijn in theaters door het land. Meer info over de show: www.claudiadebreij.nl en www.togidohekelingen.nl

Shopbox

Meer berichten