Hans van Hoorn voelde kort voor zijn benoeming al een beetje nattigheid. (Foto: Martin M. Marcus)
Hans van Hoorn voelde kort voor zijn benoeming al een beetje nattigheid. (Foto: Martin M. Marcus) (Foto: )

Twee echte lintjes in twee dagen

Twee inwoners uit Nissewaard ontvingen afgelopen woensdag en donderdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Govert Veldhuijzen. Zoals gewoonlijk wist de hele omgeving wel, wat er ging gebeuren. Maar de beide 'ridders' waren zeer verrast.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - Hans van Hoorn was dirigent en zanger van Changing Church bij jongerenkoor 'Kralingen'. In 1978 hield het koor op te bestaan. Van 1977 tot begin 1987 was Hans van Hoorn ook dirigent/arrangeur van Jongerenkoor '1176' in Geervliet. Sinds 1991 is hij dirigent/arrangeur van "Koor Zonder Naam" uit Geervliet. Hij heeft het koor speciaal opgericht voor de kerstnachtmis in Geervliet. Elke week wordt er gerepeteerd en treden zij op bij kerkdiensten in Geervliet, Heenvliet, Zwartewaal, Spijkenisse en ook bij het Deltaziekenhuis in Poortugaal.

Frans Meijdam is van 1991 tot 2017 vrijwilliger geweest bij Milieudefensie Nissewaard en Milieugroep Spijkenisse. Van 2005 tot 2018 was Meijdam vrijwilliger bij het Wandeloverleg Zuid-Holland (WOZH), een onderdeel van de vereniging Te Voet. Van 2006 tot 2018 was hij regiovertegenwoordiger van de Zuid-Hollandse Eilanden bij deze vereniging. Sinds 2008 is Frans Meijdam vrijwilliger bij Wandelnet en sinds 2010 adviseur en deskundige bij de Klankbordgroep wandelroutenetwerken van de Provincie Zuid-Holland. Hij heeft de lobby richting Provinciale Staten voor een provinciaal wandelroutenetwerk in gang gezet. Sinds 2009 is hij kerkrentmeester bij de protestantse Wijkgemeente De Kern te Spijkenisse. Frans Meijdam is sinds 2014 vrijwilliger/adviseur bij het Samenwerkings Orgaan Hoeksche Waard (SOHW). Tenslotte is hij sinds 2015 initiator en voorzitter van de coöperatieve vereniging Voorne-Putten Energie. In eerste instantie als initiatiefnemer voor de groep Nissewind, gericht op het betrekken van inwoners bij de ontwikkeling van windturbines in de gemeente Nissewaard.

Shopbox

Meer berichten