Kerkklokken Dorpskerk, Spijkenisse
Kerkklokken Dorpskerk, Spijkenisse (Foto: C. Kok)

Film in de Boekenberg

Zaterdag 13 oktober vertoont de Oudheidkamer Spijkenisse weer een aantal films. De door Janus Kweekel, Arie van Hamburg en dokter Jurrjens gemaakte 8 mm films zijn gedigitaliseerd en een eerste collectie wordt nu vertoond. De meeste films zijn al eerder vertoond, doch zijn nu te zien in een betere kwaliteit.

Spijkenisse - Te zien zijn beelden gemaakt in 1946 van de huldiging van de hulpverleners tijdens de tyfusepidemie op de Oostkade voor Café Sport. Aansluitend een beeld van de versiering van de Voorstraat en van de kerkklokken die na de oorlog weer terugkwamen. Het zijn echter allemaal korte filmpjes van enkele minuten, maar vooraf zal een toelichting gegeven worden over het betreffende onderwerp. Verder o.a. een film van de Christelijke School aan de Zijlstraat, een visconcours voor de leerlingen van de lagere School in de Tankval en een dichtgevroren Oude Maas in 1955.

Aanmelden bij de balie in de bibliotheek óf op dinsdag en zaterdag bij de Oudheidkamer óf via de website van de Boekenberg: www.boekenberg.nl Een vrijwillige bijdrage t.b.v. de Oudheidkamer wordt ten zeerste gewaardeerd. Deze voorstelling wordt herhaald op zaterdag 8 december.
Datum: 13 oktober a.s.
Locatie: Auditorium 3e etage in de Boekenberg
Aanvang: 13:30 uur

Shopbox

Meer berichten