De jeugd speelt spannende partijtjes badminton
De jeugd speelt spannende partijtjes badminton (Foto: BCRS)

Succesvol Mix & Match Toernooi bij BCRS

Zaterdag 6 oktober organiseerde badmintonvereniging BCRS voor de eerste keer het Mix & Match toernooi voor jeugdspelers uit de regio. Een succes dat volgend jaar zeker herhaald wordt!

Spijkenisse - Een beetje spannend was het wel, een badmintontoernooi organiseren voor kinderen uit de regio die weinig toernooi- of wedstrijdervaring hebben. Gelukkig was er genoeg animo voor dit speciale toernooi, waarbij het vooral de bedoeling is dat kinderen lekker veel partijtjes spelen en een eventuele drempelvrees voor toernooitjes of wedstrijden wegneemt.

Dus werden op zaterdag 6 oktober de aanwezige kinderen verdeelt over 5 leeftijdsgroepen. De deelnemers werden in een poule per baan opgedeeld en speelden in 2 uur tijd veel mix- en dubbelpartijen. Dat leverde vele spannende wedstrijden op. Alleen in de jongste leeftijdscategorie waren er niet veel deelnemers, echter de organisatie had de hulp ingeroepen van trainers en A-selectie jeugdspelers. Zij moesten samen met de jongste jeugd de wedstrijdjes spelen, echter met allerlei extra moeilijkheden. Ballonnen werden op de rackets geplakt, ogen werden bedekt, polsen werden samengebonden of de spelers moesten zittend badmintonnen. Dit leverde natuurlijk hilarische momenten op, zowel voor de jonge spelertjes en voor de toeschouwers.

Aan het eind van alle spannende partijen werden de individuele punten opgeteld en kregen de volgende winnaars een beker:
Thomas Roos (BCRS) – leeftijdscategorie onder 8 jaar
Sven Thijssen (BCRS) - leeftijdscategorie onder 10 jaar
Werner Landa (PBC Boomgaardshoek) - leeftijdscategorie onder 12 jaar
Emma Madlener (RBC Sowat) - leeftijdscategorie onder 14 jaar
Mathijs Bruin (BCRS) - leeftijdscategorie onder 18 jaar

Voor een impressie van het afgelopen Mix & Match toernooi is het fotoalbum op de facebook pagina van BCRS beschikbaar:
https://www.facebook.com/pg/bcrittespijkenisse/photos/?tab=album&album_id=1990637570958142

Shopbox

Meer berichten