Politie geeft inbraakpreventietips op veiligheidsmarkt. Foto: Arco van der Lee
Politie geeft inbraakpreventietips op veiligheidsmarkt. Foto: Arco van der Lee (Foto: Arco van der Lee)

Veiligheidsmarkt en informatiebijeenkomst

Spijkenisse - In het centrum van Spijkenisse kunnen bezoekers zaterdag 13 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur een kijkje nemen op de veiligheidsmarkt. Op het plein aan de Uitstraat en in de overdekte centrumpassage (ingang tussen C&A en Miss Etam) kunnen bezoekers terecht voor informatie over veilig wonen en leven, ook in uw eigen buurt. Burgemeester Veldhuijzen opent de markt om 11.00 uur.

Nu de winterperiode weer aanbreekt, en het lang donker is, start ook het Donkere Dagen Offensief van politie en gemeente. In deze periode wordt extra aandacht besteed aan maatregelen om inbraken zoveel mogelijk te voorkomen. De politie is aanwezig en geeft u tips om uw woning te beveiligen. Een aantal vrijwilligers van Buurtpreventie laat zien wat hun rol is in de wijk; u kunt zich ook bij hen direct aanmelden als nieuwe vrijwilliger. Ervaart u overlast in uw buurt en is dit niet bespreekbaar met de veroorzakers? Dan kan Buurtbemiddeling een goede stap zijn. De medewerkers kunnen u uitleggen hoe buurtbemiddeling werkt.

Burgernet staat met een eigen informatietent op het plein. De brandweer is aanwezig met een brandweerbus. De BOA's van de gemeente graveren gratis uw fiets en de combinatiefunctionarissen van de gemeente verloten een barbecue voor een buurt. Uiteraard is ook het jongerenwerk (JOZ) aanwezig. Op het plein staat tenslotte ook de dierenambulance van Dieren4You. Kinderen kunnen geschminkt worden in het overdekte winkelcentrum.

Politie en gemeente willen ook samen met bewoners kijken op welke manieren woninginbraak nog meer kan worden voorkomen. Maandag 15 oktober vindt daarover een bijeenkomst plaats in het stadhuis. We bekijken daarbij beelden van een wijk, door de ogen van een inbreker. Wethouder Jan Willem Mijnans opent de bijeenkomst om 19.15 uur. Op het programma staan:
• De actuele politiecijfers: hoeveel inbraken zijn er in Nissewaard en wat doen we eraan?
• Wijkschouw: een deskundige heeft een ronde door Waterland gelopen en vertelt u aan de hand van foto's wat de aandachts- en verbeterpunten zijn
• Woninginbraakpreventie: hoe komen inbrekers binnen? Wat kunt u hier zelf tegen doen?
• Buurtpreventie: hoe kunt u samen met uw buurtbewoners uw wijk veiliger maken?

Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. De eerste 50 bewoners ontvangen een leuke attentie.

Shopbox

Meer berichten