Shantyfestival Spijkenisse, druk bezocht en zonovergoten. Foto: Roel van Deursen
Shantyfestival Spijkenisse, druk bezocht en zonovergoten. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met video Video's Roel van Deursen

Zonovergoten 12e editie Shantyfestival druk bezocht

Zaterdag 6 oktober vond in een zonovergoten en drukbezocht stadscentrum het 12e Shantyfestival Spijkenisse plaats. Om 11.30 uur werd zoals altijd het startsein gegeven door kartrekker Arno Oomen en (dit jaar voor het eerst) wethouder Léon Soeterboek, waarna met alle aanwezigen het eerste shantylied Ketelbinkie werd gezongen. Daarna waaierden de tien shantykoren uit over het hele stadscentrum, waar op maar liefst zeven locaties werd gezongen en genoten. Roel van Deursen maakte een videoverslag.

Op video in deze volgorde:
1: Het Kraaiennest - 2: Het Ruime Sop - 3: Overstag - 4: Stuurloos
5: Rotterdam - 6: De Pontonniers - 7: Barend Fox - 8: De Bossche Maten
9: Albatros - 10: Op Volle Kracht.

Bezoekers konden ook langs allerlei activiteiten, zoals de oude maritieme ambachten aan de haven, de bootjes van de Model Boten Vereniging Hoogvliet (MBVH) in de vijver bij Theater de Stoep en de organisatiestand die voor het eerst leuke gimmicks en fleecevesten verkocht waarmee bezoekers het shantyfestival konden steunen. Ook WINKED was aanwezig met maritieme accessoires en sieraden en een aantal winkeliers en horeca-ondernemers zorgden voor allerlei aanbiedingen.
Voor de kinderen liep ballonnenclown Piraatje Kim rond en was er bij de maritieme ambachten de mogelijkheid om klompjes te pimpen, waar heel veel gebruik van werd gemaakt. Olifant Joep en zijn kudde kleine olifantjes mochten de hele dag aanwezig zijn om aandacht te vragen voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een aantal kleine olifantjes heeft inmiddels een nieuwe eigenaar. Al met al een geslaagde dag, met heel veel blije gezichten, mogelijk gemaakt door een grote groep trouwe en enthousiaste vrijwilligers.

Nieuw dit jaar was het buddysteem, waarmee senioren en andere bezoekers de mogelijkheid van vervoer en een arm door het centrum werd geboden. Mw. Van der Heiden had hierbij de primeur. Zij werd door Shanty-buddy Ben Burger door het hele centrum gereden en heeft volop genoten. Vrijwilligers en mensen die een volgende keer ook graag gebruik maken van een buddy kunnen zich via de website van het Shantyfestival en via de SWO aanmelden voor het volgende Shantyfestival Spijkenisse, dat op zaterdag 5 oktober 2019 zal plaatsvinden. Kijk voor meer info op www.ShantyfestivalSpijkenisse.nl of op facebook. Daar staan ook vele foto's en reacties naar aanleiding van de zeer geslaagde 12e editie van het ShantyFestival Spijkenisse. Tot volgend jaar!

Meer berichten