TVS’90  jeugd en junioren tweede in landelijk verenigingsklassement.
TVS’90 jeugd en junioren tweede in landelijk verenigingsklassement. (Foto: PR)

Twee keer goud voor TVS'90 junioren op NK Run Bike Run

Zondag 7 oktober was het door Toyo Tires gesponsorde Nederlands Kampioenschap in Spijkenisse. Op en rond de wielerbaan van PRC Delta traden behalve de volwassenen ook de jeugd en junioren aan voor hun NK Run Bike Run.

Precies om 11:30 klonk het startschot voor de start van de Jongens Junioren. Eén van de grote favorieten was Joey van 't Verlaat die als lid van de organiserende vereniging een thuiswedstrijd aflegde. Met het brons op het WK Run Bike Run op zak was hij er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Met de snelste looptijd na 5km, stapte hij met een kleine voorsprong op de fiets voor een tijdrit van 20km. Met 10 seconden voorsprong op Victor Goené uit Veenendaal begon hij aan de slotafstand van 2,5 km lopen. Op deze laatste run breidde hij zijn voorsprong uit tot een comfortabele 40 seconden zodat hij onbedreigd als Nederlands Kampioen de finishboog passeerde.
Tegelijkertijd met de jongens starten ook de Meisjes Junioren. In een wat kleiner startveld was het Marije Hijman uit Boskoop, die uitkomt voor TVS'90, die samen met Anne Knijnenburg een gaatje sloeg op de eerste run van 5 km. Anne stapte als eerste op de fiets, maar Marije kwam door de snelste fietstijd neer te zetten, als eerste weer terug in het wisselvak, waarna ze met een sterke slotrun haar eerste NK titel binnen binnenhaalde.
Met het Rood-Wit-Blauw om de schouders zullen Joey en Marije met veel zelfvertrouwen afreizen naar Ibiza waar ze 21 oktober starten op het EK Run Bike Run waar beide voor zijn geselecteerd door bondscoach Armand van der Smissen.

Jeugd

Het Toyo Tires NK Run Bike Run was, behalve een NK, ook de slotwedstrijd van het Jeugd-en Juniorencircuit. Dit landelijke circuit van de Nederlandse Triathlonbond bevat triathlons en Run Bike Runs in Almere, Zeewolde, Veenendaal, Austerlitz en Spijkenisse. Er konden per atleet punten worden verzameld afhankelijk van de klassering in elke wedstrijd. De slotwedstrijd was spannend, TVA Almere stond eerste en was niet meer in te halen. Tussen zilver en brons zaten maar 6 punten waardoor de uitslag van het NK Run Bike Run beslissend zou zijn. Mede dankzij de twee NK titels voor TVS'90 behield de thuisploeg de voorsprong op Trican/ Visma uit Elst en werd het wedstrijdseizoen afgesloten met een erg knappe tweede plaats in het Vereningsklassement. Ook individueel vielen atleten van TVS'90 in de prijzen in dit cicruit. Hier wisten broer en zus Joey en Kim van 't Verlaat de tweede plaats te bemachtigen.

Shopbox

Meer berichten