Jet van Nieuwkerk
Jet van Nieuwkerk (Foto: Marc Deurlo)

Je bent wat je leest!

Speciaal voor leden zolang de voorraad strekt! Je bent wat je leest, het Nederland Leest geschenkboek ligt vanaf donderdag 1 november voor je klaar in alle vestigingen van Bibliotheek de Boekenberg. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter, want het thema van dit jaar is voeding. Naast het cadeau brengt foodie Jet van Nieuwkerk een bezoek aan de bieb en is er een interessante lezing over voeding.

Nederland Leest

Het geschenkboek bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet en leest over eten. De auteurs zijn vijf specialisten die het thema elk vanuit hun eigen expertise en stijl benaderen. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie en non-fictie, spanning en wetenschap en natuurlijk heerlijke recepten.

Rosanne Hertzberger geeft als microbiologe invulling aan het wetenschappelijke onderdeel van de campagne. Zij is onder meer bekend van haar spraakmakende boek Ode aan de E-nummers en haar publicaties over voeding.

Het subthema cultuur & lifestyle is in uitstekende handen bij Charlotte Kleyn. Als culinair historica en journaliste kan zij je alles vertellen over de tradities en gewoonten op het gebied van eten en drinken.

Schrijfster Marion Pauw zorgt voor het spannende element in het geschenkboek. Als thrillerschrijfster heeft zij diverse bestsellers op haar naam staan. Haar bijdrage wordt dan ook een spannend culinair verhaal.

Culinair columnist, recensent en programmamaker Joël Broekaert is altijd zeer betrokken bij de productie en herkomst van ons eten en drinken. Hij is dan ook bij uitstek geschikt om over technologie en milieu te schrijven.

En natuurlijk mag de Kok des Vaderlands, kookboekenschrijver en tv-maker Pierre Wind in dit lijstje niet ontbreken. Hij gaat schrijven over het thema koken. Uiteraard op geheel eigen wijze.

Leden van de bibliotheek ontvangen het geschenkboek, zolang de voorraad strekt, cadeau. Haal een exemplaar op in één van onze vestigingen en lees smakelijk! Niet-leden kunnen het boek ook ophalen wanneer zij meedoen met ‘geef je mening, krijg een boek’. Op http://geefjemening.nederlandleest.nl vullen zij een aantal vragen in over voeding.

1 t/m 30 november | Op = op!

Lezing voeding en hormonen

Maar het houdt niet op bij het alleen lezen over voeding. Speciaal voor Nederland Leest organiseert Bibliotheek de Boekenberg een aantal activiteiten. Zoals de lezing Voeding en hormonen. Anno 2018 worden mensen steeds dikker en ongezonder. Ziektes als diabetes komen vaker voor, zo ook moeheid, lusteloosheid en andere vage klachten. Is dit de schuld van de persoon, de voedselindustrie of ligt er een schuld bij de hormonen? Of combinatie van allemaal? LIJV Support gaat tijdens deze lezing op donderdag 8 november om 20.00 uur dieper in op de factoren die van invloed zijn op jouw manier van eten. Bovendien ontvang je tips die je praktisch kunt toepassen in het dagelijks leven om eetgewoonten aan te passen. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig. Dit kan door een gratis entreebewijs te bestellen.

Donderdag 8 november | 20.00-21.00 uur | Gratis, wel aanmelden

Lezing Jet van Nieuwkerk

Health lover, sportieveling en foodie Jet van Nieuwkerk brengt tijdens Nederland Leest een bezoek aan de Boekenberg! Haar boeken staan boordevol tips voor een happy en healthy leven en tijdens deze avond deelt ze deze graag met je.

Jet van Nieuwkerk schrijft als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ze is lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt haar artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ze schrijft maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je haar zien in de 3-delige serie 'Niet Gezond Meer' op NPO3, in het programma ‘Foodmakers’ op RTL4 en op haar eigen YouTube-kanaal. Mis deze lezing op woensdag 21 november om 19.30 uur niet.

Woensdag 21 november | 19.30-22.00 uur | Leden €2,50, anders €5,- p.p.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl

Meer berichten