Tineke Mensing leest in de thuiskamer van Pameijer over de Buurtcirkels.
Tineke Mensing leest in de thuiskamer van Pameijer over de Buurtcirkels. (Foto: Martin M. Marcus)

De Buurtcirkel is er voor elkaar

De Buurtcirkel is een initiatief van Pameijer, waarin buurtbewoners, op eigen initiatief, samen leuke dingen kunnen doen, andere buurtgenoten ontmoeten en samen vragen of problemen kunnen aanpakken.

Nissewaard - "De Buurtcirkel is een prima idee, dat is overgewaaid uit Engeland, met name in Londen en omgeving, hebben deze al weer enige tijd bestaande Buurtcirkels hun nut in ruime mate bewezen," zegt Tineke Mensing in de thuishaven van Pameijer. Zij wil graag de verschillende buurtcirkels, een nieuwe vorm van voorliggende voorziening, in alle wijken ten zuiden van het centrum van Spijkenisse bevorderen.

Hulpverlening

Tineke Mensing daarover: "De bestaande Buurtcirkels in Nederland hebben ook al bewezen, dat als bewoners samenkomen in zo'n cirkel ze niet of minder in de reguliere hulpverlening terechtkomen, omdat ze samen aan hun situatie of problemen kunnen werken. Daarom wil ik graag meehelpen om deze cirkels ook in Spijkenisse op te zetten. Voorwaarde is wel dat deze niet te klein of te groot worden. Daarom denken we aan minimaal vijf en maximaal twaalf leden, die echt dicht bij elkaar wonen", zegt Tineke direct.

Het initiatief is in Rotterdam en diverse randgemeenten, sinds de invoering in 2015, een groot succes. Daar zijn al zeker 25 cirkels actief. "De Buurtcirkel is gebaseerd op wederkerigheid," zegt Tineke. Dus alle deelnemers kunnen iets halen en brengen, waarbij je natuurlijk wel je eigen talenten goed kan gebruiken. Het is al vaak is gebleken dat mensen via de Buurtcirkel uit hun isolement komen." Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pameijer via 088-2710000.

Meer berichten