Foto: Joop van der Hor

Rechter schorst de vergunning

Joop van der Hor

Gaat Fit For Free straks open?

Gezien de bedrijvigheid in het voormalig Formido-pand aan de Oberonweg 3 in Spijkenisse lijkt het erop dat 93e Fit For Free-club en de allereerste in Spijkenisse gewoon de deuren zal openen op 26 november. Niets is zeker, want de voorzieningenrechter heeft de vergunning geschorst.

SPIJKENISSE - Een groepje bouwvakkers is dagelijks hard aan het werk om de streefdatum te halen. Binnen het pand zijn tussenwanden geplaatst en is alles keurig geverfd en gestuukt. De voorman is niet op de hoogte van het vonnis van de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam dat de eerder door de gemeente Nissewaard aan Fit For Free verleende vergunning is geschorst. "Wij doen ons werk en gaan daar mee door tot het klaar is", aldus de voorman.

Nog geen 50 meter verderop is sportschool Power Energie gevestigd. Eigenaresse mevrouw Manchan Anand-Sabharwal schudt meewarig haar hoofd. Ze toont zich opgelucht over het vonnis maar is niet blij met de totale gang van zaken: "Deze kwestie kent alleen maar verliezers. Niet alleen de gemeente Nissewaard moet bakzeil halen, ook Fit For Free leidt hierdoor schade, heeft het mij enorm veel tijd en energie gekost en is het ook een teleurstelling voor mensen uit de omgeving van de wijk de Akkers die een jaarcontract hebben afgesloten."

"Als de opening niet doorgaat, krijgen zij dan hun geld terug of moeten ze naar de dichtstbijzijnde andere vestiging?", verzucht mevrouw Anand. Die zitten in Schiedam of winkelcentrum Zuidplein. Fit For Free kon hierop nog geen antwoord geven.

Op 15 februari 2017 al is door Fit For Free een vergunning aangevraagd welke in eerste instantie vanwege het geldende beleid door de gemeente werd geweigerd. Na bezwaar werd deze alsnog verleend. Dit laatste was bij Power Energie onbekend.

"Wij keken hier raar van op, want al ruim drie jaar geleden hebben wij onze interesse voor het Formidopand aan de gemeente kenbaar gemaakt. Die gaven ons geen kans vanwege het bestemmingsplan. Groot was onze verbazing toen wij onlangs auto's met het logo van Fit For Free voor het pand zagen staan. Na ingewonnen informatie bleek aan hen wel een vergunning te zijn afgegeven. Ik krijg hier een hele vieze smaak van in mijn mond."

"Tijdens de behandeling van de rechtszaak moest de vertegenwoordiger van de gemeente Nissewaard erkennen dat zij verzuimd had om over de verleende vergunning de omgeving, en dus ook ons, netjes te informeren over de nu dus ingetrokken verleende vergunning. Ook niet via een huis-aan-huiskrant, bewonersbrief of publicatie in de Staatscourant."

"U bent niet transparant geweest", aldus de rechter. Afdeling communicatie laat weten dat zij tijd nodig heeft om het vonnis te bestuderen alvorens commentaar erop te geven of beroep aan te tekenen. Zoals het er nu naar uitziet is het dus onduidelijk of Fit For Free de deuren kan openen, aangezien er op dit moment geen geldige vergunning meer is.

Shopbox

Meer berichten