Waterland zit niet te wachten op gasboringen van de NAM. Foto: Arco van der Lee
Waterland zit niet te wachten op gasboringen van de NAM. Foto: Arco van der Lee (Foto: Arco van der Lee)

Iedereen is tegen de boringen

Tijdens de vergadering van de commissie bestuur, vorige week dinsdag, waren twee insprekers uit de wijk Waterland. Bij toeval zijn zij heel recent achter de plannen van de NAM gekomen. In no-time hebben zij in hun omgeving 205 zienswijzen tegen de boringen onder hun wijk opgehaald.

door Martin Marcus

Nissewaard - Bewoners John van Amsterdam en mevrouw Van der Louw, vroegen mede namens vele Waterlanders dan ook aan de politiek: "Waar is de boorlocatie? Niemand weet van hoe of wat! Je gaat toch niet zomaar boren onder een woonwijk. Wij hebben ook Tweede Kamerleden benaderd, die al heel snel reageerden met het advies om voor 1 november en zienswijze in te dienen."
Daarna kregen alle politieke partijen de kans om hun zorgen over deze aanstaande (proef) boringen te uiten. Dat deden alle woordvoerders graag en al snel bleek dat werkelijk iedereen nu geen boringen onder een dicht bewoond gebied wil. Het college van B&W had al een zienswijze tegen de plannen van de NAM klaarliggen, die inmiddels op tijd naar het ministerie van economische Zaken gestuurd is. Maar Jeroen Postma (ONS) wilde de zienswijze nog een stuk aanscherpen: "Gewoon helemaal geen boringen! Tenzij er aan een flinke lijst van randvoorwaarden wordt voldaan." Alle andere politieke partijen sloten zich daarbij aan, dus moest het college nog even aan de bak, om de zienswijze scherper te maken en nog een randvoorwaarde, het uitvoeren van een 0 meting, toe te voegen.

Shopbox

Meer berichten