Wethouder Bal neemt vernieuwde Verkeersregelinstallaties in gebruik - Spijkenisse. Foto: Roel van Deursen
Wethouder Bal neemt vernieuwde Verkeersregelinstallaties in gebruik - Spijkenisse. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met video Video's Roel van Deursen

Verkeerslichten staan aan

Wethouder Igor Bal nam woensdag 31 oktober om 15.15 uur de vernieuwde verkeersregelinstallaties (VRI) in Spijkenisse officieel in gebruik. Hij deed dit door het aanzetten van de schakelkast bij de verkeerslichten van de kruising op de Groene Kruisweg, tegenover de bowling. Roel van Deursen maakte een videoverslag.

Spijkenisse - Sinds begin september zijn de VRI's op tien locaties in Spijkenisse (gedeeltelijk) vervangen. De VRI's hadden hun beste jaren gehad en waren aan vervanging toe. Nu de werkzaamheden zijn afgerond heeft de gemeente Nissewaard VRI's die voldoen aan de eisen van deze tijd, daarmee kunnen we de komende jaren vooruit. De nieuwe installaties zijn ook duurzamer, onder andere door het gebruik van led verlichting in plaats van gloeilampen.

Op deze manier blijft Nissewaard investeren in een betere bereikbaarheid.
De installaties zijn met deze aanpassingen minder storingsgevoelig geworden. Bij een beschadiging van een detectielus kan de installatie terugvallen op een noodscenario, waarbij alles wel blijft functioneren. De komende weken worden de installaties waar nodig nog preciezer afgesteld.

Shopbox

Meer berichten