Vanaf november tot de zomervakantie zullen alle kinderen op De Morgenster wekelijks muziekles krijgen van professionele muziekdocenten.
Vanaf november tot de zomervakantie zullen alle kinderen op De Morgenster wekelijks muziekles krijgen van professionele muziekdocenten.

De Morgenster wordt nog muzikaler

Bijbelgetrouwe basisschool De Morgenster en het MuziekOnderwijsCentrum in Spijkenisse zijn een mooie samenwerking aangegaan. Vanaf november tot de zomervakantie zullen alle kinderen op De Morgenster wekelijks muziekles krijgen van professionele muziekdocenten. Het team van De Morgenster vindt het belangrijk dat kinderen al jong kennismaken met verschillende vormen van muziek maken en luisteren. Daarvoor worden nu de docenten van het MOC ingeschakeld, om zo de kwaliteit en variatie van de muzieklessen te garanderen.

In de onderbouw krijgen de kinderen van De Morgenster voortaan een half uur per week muziekles van MOC-docenten. Met spelletjes en liedjes leren ze aspecten van muziek te onderscheiden, zoals hoog en laag, hard en zacht, langzaam en snel. Ze gaan luisteren naar verschillende soorten muziek en leren muziek te verbinden aan emoties en verhalen.

De klassen van de bovenbouw krijgen wekelijks gedurende drie kwartier les van een docent van het MOC. Daarbij komt het notenschrift aan de orde, zullen de kinderen kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en leren ze ritmes te spelen met kleine slaginstrumenten. Ook is er aandacht voor muziek uit allerlei verschillende culturen, stijlen en genres.

In alle lessen staan het samenspel en de creativiteit centraal.

Meer berichten