Foto: Joop van der Hor

Speeddaten en gekleurde sokken

Joop van der Hor

Ondernemers Federatie Spijkenisse

Zo'n 50 ondernemers uit Nissewaard hadden zich maandagavond verzameld in restaurant De Hoecksack aan de Markt in Heenvliet. Niet alleen om een vorkje te prikken bij culinair gastheer Ruud Hoogendoorn, maar vooral om onder het motto: 'ontmoeten, inspireren, samenwerken', elkaar beter te leren kennen via een zogeheten 'speeddate'.

NISSEWAARD - OFS voorzitter Cees Vingerling opende de bijeenkomst en bood namens de OFS de aanwezigen een diner aan, waarbij de gasten tussen de gerechten door werden geacht van tafel te wisselen om zo zoveel mogelijk andere ondernemers te ontmoeten en van elkaar te leren. Vingerling daarover: "Tijdens deze bijeenkomst zetten wij in op onverwachte ontmoetingen en opdoen van verfrissende ideeën. Dat doen wij via het fenomeen Speeddaten, een beproefde methode om in korte tijd kennis te maken met veel andere ondernemers." En die zijn er in Nissewaard volop. Bij de Kamer van Koophandel staan 7000 grote, middelgrote en kleine ondernemers en zelfstandigen ingeschreven. Onder hen inspirator en motivator Miranda de Groote die op 22 november, samen met haar zakenpartner en naamgenote Miranda in theater de Twee Hondjes in Hellevoetsluis 'Zelfverzekerd & Zichtbaar' presenteert, een heuse theatershow annex ondernemersevent waar het duo de bezoeker meevoert naar 's mens diepste verlangens en wegwijs maakt in het wondere oerwoud van online ondernemen. En ook Yvonne Heesen-Lammers, verzuimspecialist bij Alert met op haar visitekaartje de fraaie tekst: 'Actief met verstand van zaken en hart voor de mens' en Bas Verhoef, CCO bij Rotterdam Short Sea Terminals & Uniport Multipurpose.

Bas is 59 jaar en hoopt het over een poosje rustiger aan te kunnen doen zodat hij en zijn vrouw in hun nog te bouwen nieuwbouwappartement aan de haven van Spijkenisse kunnen genieten van de ondergaande zon en hun vlakbij wonende (klein)kinderen. "Als het huis klaar is dan ben ik er ook klaar mee. Stoppen is ook ondernemen, moet het alleen wel gaan doen", lacht Bas Verhoef aanstekelijk.

Shopbox

Meer berichten