Foto: Joop van der Hor

Nick Gardenier: Serieus én gezellig!

Nick Gardenier (38) is geboren aan het Kikkerveen in Spijkenisse en woont naar volle tevredenheid in de wijk de Hoek met vrouw Marchella, zoon Justin (11) en dochter Mirthe (7). Hij werkt, wederom tot volle tevredenheid, in wisseldiensten bij het container overslagbedrijf ECT op de Maasvlakte. "Ik krijg alle medewerking bij mijn ontwikkeling. Ik ben van Radioman letterlijk 45 meter omhoog geklommen tot kraanmachinist. Mijn werk is meer dan 'van voor naar achter en van links naar rechts'. Prachtig om zo'n gigantische kraan te bedienen en zo'n gigantische zeereus te laden of te lossen. In de toekomst zie ik me wel naar de binnendienst vertrekken. Allemaal fijne collega's, één hechte ECT-familie.'

door Joop van der Hor

NISSEWAARD - Geboren op 29 november 1979, dus een echte boogschutter. Zou het daardoor zijn dat Nick Gardenier op tal van fronten als een pijl uit de boog schiet, weinig geduld heeft en het liefst alles gisteren klaar heeft?

"Ik heb een leuke jeugd gehad. Ging naar basisschool de Ark en de Charles de Foucauld Mavo op Spijkenisse-Noord. Een geweldige school waar ik me altijd veilig en begrepen voelde. Ik wilde reclametekenaar worden. Jos Gielen, een bekende kunstenaar in de Hoeksche Waard, was mijn tekenleraar. Hij heeft mij enorm geïnspireerd. Ik ging op zijn advies naar het Grafisch Lyceum, maar had het na een jaar wel gezien. Niks op papier maar alles op de computer. Dat was voor mij geen tekenen maar digitaal lijntjes zetten. Ik besloot een opleiding te volgen tot vrachtwagenchauffeur op het Scheepvaart Transportcollege Professor Rutte aan de Waalhaven in Charlois. Ook zo'n geweldig school waar ik veel heb geleerd, behalve dan geduld, want dat heeft nog niemand er bij mij ingekregen", grapt Gardenier. Zijn vele grapjes zijn van een hoog Lee Towers gehalte. Hij moet vooral zelf om lachen om je vervolgens lang aan te kijken of jij het misschien ook leuk gaat vinden. Na het behalen van zijn groot rijbewijs werd Nick baliemedewerker in plaats van chauffeur, tot broer Dave hem vertelde dat de ECT mensen zocht. "Ik ben eigenlijk een soort kat die altijd op z'n pootjes terecht komt. Bij de ECT heb ik het enorm naar mijn zin. Niet de ECT betaalt mijn salaris, maar de klanten die lading en containers aanbieden en dus bied ik service en snelheid, net zoals al mijn collega's doen. Over snelheid gesproken. Ik mag graag hardlopen, fietsen en steppen. Ik step soms van Spijkenisse naar de Maasvlakte op mijn kleine stepje en als ik vrij ben dan maak ik lange ritten samen met mijn vriend en buurman Kees Gebuys. Met hem en een groep anderen ben ik ook naar Antwerpen gestept via Tholen, daar heb ik heel lang geleden ook mijn vrouw ontmoet. Niet tijdens het steppen maar tijdens het stappen! Jammer dat ik niet eerder de smaak te pakken kreeg, want dan had ik mee kunnen gaan naar Londen, New York en een rondje Nederland. In september 2019 doen we die rit nog een keer over. De New Yorksteppers hebben meer dan 1,2 miljoen bij elkaar gestept voor verschillende goede doelen. En hoewel zij officieel gestopt zijn, wil ik daar graag mee door gaan. Vroeger waren mijn spieren 'ingevet' nu heb ik ze uitgepakt en mag ik graag sportief bezig zijn, inmiddels ook samen met mijn zoon Justin. Ik ben een echte familieman. Ga elke maand ook met mijn pa, de keramist Hans Gardenier en vrienden Kees en Dick Gebuys naar de 'Toksjoo op Zuid'. lekker luisteren naar het Rotterdams gelul van Roel Pot en zijn maat."

Nick stepte in 2013 op een grote drie persoonsstep met de New Yorksteppers van Spijkenisse naar Antwerpen en terug. De mooie rit via omwegen over 250 kilometer smaakt naar meer. In september 2019 wordt die memorabele rit met éénpersoonsstepjes herhaald. Hij is vastbesloten met steppen door te gaan.

Meer berichten