Foto: Martin Perina
Foto: Martin Perina (Foto: Martin Perina)

Vrouwen aan de start bij Internationale Road Race

Het pas gevormde Rebel Racing Team met als thuisbasis Zuidland, heeft Nadieh Schoots gecontracteerd om aan het 2019 IRRC Superbike kampioenschap deel te nemen met hun Kawasaki ZX10-R. Daarnaast zal Schoots zich gaan meten met de internationale road race top bij de North West 200, Ulster Grand Prix, en Macau Grand Prix. Verder is het team op zoek naar een tweede vrouwelijke coureur om naast Nadieh Schoots in het IRRC te rijden.

Zuidland - Na een aantal jaar binnen de sport, is een ding duidelijk geworden voor de leden van Rebel Racing: echt goede kansen voor vrouwen zijn moeilijk te vinden binnen racen, zowel op straat als op gewone circuits. Dit is waarom zij nu besloten hebben om hun eigen kans te creëren, en twee vrouwen aan start te brengen van het International Road Racing Championship. Schoots zal met haar ervaring binnen het IRRC de tweede rijder gaan begeleiden.

Het team is op zoek naar een titelsponsor om meerdere jaren mee samen te werken, iemand die of een bedrijf dat net zo sterk gelooft dat onder de juiste omstandigheden – vrouwen in staat zijn top prestaties te leveren in door mannen gedomineerde sectoren. Rebel Racing wil dit bewijzen via road racing: 'If women can make it there, they can make it anywhere'.

Vrouwelijke coureur

Wat de tweede rijder betreft: eerdere ervaring op stratencircuits is niet nodig. "Het team vereist wel ervaring met circuit racen en een 'winning attitude'. In het kort, je raced niet om de 'beste vrouw' te zijn, je raced om het het maximale uit jezelf te halen. Als je geen ambitie hebt voor stratencircuits, maar er wel alles voor over hebt om te groeien als racer, wil het team andere vormen van ondersteuning bespreken. Past deze beschrijving bij jou of iemand die je kent, of ben je geïnteresseerd in een samenwerking om Rebel Racing financieel te ondersteunen? Neem dan contact op via het formulier op deze pagina: www.nadiehschoots.com/rebel-racing/.

Sponsors gezocht

Het team is op zoek naar een titelsponsor, iemand die of een bedrijf dat net zo sterk gelooft dat onder de juiste omstandigheden – vrouwen in staat zijn top prestaties te leveren in door mannen gedomineerde sectoren. Rebel Racing wil dit bewijzen via road racing, en gaandeweg meer en meer mogelijkheden voor vrouwen te creëren. "Vaak de favoriet van media en fans biedt het team unieke manieren om het bedrijf te promoten binnen de motor industrie, en hopelijk ook breder. Kleinere sponsor pakketten kan ook."

Meer berichten