Foto:

VOOR Nissewaard is nu echt officieel

Twee inwoners van Spijkenisse, Roy Masthoff en Stephan van Uden, hebben in de afgelopen week de kick-off gegeven van hun gezamenlijke initiatief om inwoners te verbinden met de lokale politiek. Zij willen, geheel onafhankelijk van de bestaande politieke partijen, bewoners betrekken bij alle ontwikkelingen in de stad en de kernen.

door Martin M. Marcus

Nissewaard - Zij benadrukken daarbij duidelijk, dat ze niet aan een partij verbonden zijn. Ze willen er wel voor willen zorgen, dat de stem en de mening van de burgers gehoord wordt bij de lokale politiek, zodat de burgers er ook actiever bij betrokken zijn.

Platform

VOOR Nissewaard staat voor: Vooruitstrevend Onafhankelijk Ondernemend Realistisch Nissewaard en moet een platform worden, dat de politieke agenda vorm gaat geven.

Verkiesbaar

Roy en Stephan wilden in de aanloop naar de vorige gemeenteraadsverkiezing politiek actief worden. Zij dachten dat hun ideeën het best bij de lokale partij Nissewaard Lokaal pasten. Dus werden ze lid en kwamen op de kieslijst terecht. In de weken voor de verkiezingen deden zij uitermate hun best en tot hun vreugde groeide de partij fors. Maar beiden kwamen (voorkeurs) stemmen te kort om op een raadzetel plaats te nemen.

Strubbelingen

Na interne strubbelingen, direct na de verkiezingen, verlieten ze de partij. Zij zagen echter wel een rol in de contacten tussen de politiek en de bewoners voor zich weggelegd. Roy: "VOOR Nissewaard wil dus een onafhankelijke beweging zijn die informatie op allerlei gebied vergaart en dit doorspeelt aan alle politieke partijen.

Contactpersonen

Daarnaast willen wij in alle wijken met vaste contactpersonen samenwerken, die in hun directe omgeving ontwikkelingen waarnemen. Wij willen dus met elkaar de oren en ogen van de bevolking zijn."

Belangstelling?

Op hun eerste avond in basisschool de Veenvlinder in de wijk Waterland was de opkomst nog niet enorm. "Maar dat komt ook, omdat wij nu alleen via Facebook naar buiten treden. Heeft u belangstelling? Kijk dan op de Facebookpagina VOORNissewaard, of neem contact op via de mail: info@voornissewaard.nl. Binnenkort kan het ook via andere wegen," zeggen Roy en Stephan direct.

Shopbox

Meer berichten