Scheepskoor De Delft zorgt voor muziek op de winteravondmarkt in de Drenkwaard.
Scheepskoor De Delft zorgt voor muziek op de winteravondmarkt in de Drenkwaard. (Foto: PR)

70 Kraampjes op overdekte Winteravondmarkt Drenkwaard

MFC de Drenkwaard (Molendijk 21b) houdt vrijdagavond 30 november haar jaarlijkse winteravondmarkt. Deze markt is een van de grootste markten in de regio. Een van de grote succesfactoren is volgens organisator Martine Dekker het feit dat de markt overdekt is: "Het kan nog zo hard regenen, waaien of simpelweg koud zijn, het heeft geen enkele invloed op onze markt." De toegang is gratis. De openingstijden zijn van 19.00 tot 23.00.

Zuidland - "Toen we 3 jaar geleden voor het eerst gingen starten was het natuurlijk de vraag of zoiets publiek zou trekken", aldus Dekker. "We hadden veel geluk, want juist die avond was er een urenlange storing van het televisiesignaal. Men zocht een alternatief en bezocht de winteravondmarkt.

Menigeen was aangenaam verrast en we mogen deze bezoekers nu tot de 'harde kern' rekenen", vertelt ze. "En inmiddels mogen we er trots op zijn dat we ook naam maken buiten Zuidland voegt ze toe."
"De winteravondmarkt heeft een facebookpagina waarop de 70 standhouders staan die u dit jaar mag verwachten. Vaak nemen deze standhouders speciale artikelen of aanbiedingen mee voor deze markt. We hebben een wachtlijst met standhouders en inmiddels ook al een aardig bestand van geïnteresseerden die we volgend jaar zomer als eerste de kans geven zich in te schrijven aldus Dekker. Er komt zeker een volgende keer, ik wil geen concessies doen aan de knusheid van de markt en beperk daardoor het aantal kramen en vol is vol lacht ze."
Tijdens de markt zullen het scheepskoor van De Delft (shanty) en Con Brio optreden op het podium. Scouting Bernisse verkoopt warme dranken bij het gezellige terras. Er is een garderobe ingericht waar bezoekers hun jas en aankopen achter kunnen laten en verder kunnen winkelen.
Evenals vorig jaar zal een groep cliënten van de Zuidwester een dag komen helpen met de decoraties. "Er zijn veel kerstbomen te versieren en dat doen ze geweldig goed. Dit jaar zijn het er weer veel meer dan vorig jaar dus het is een flinke klus. Bij een van de dagbestedinglocaties zijn ook decoraties gemaakt die opgehangen kunnen worden."
De parkeerplaats blijkt jaarlijks uiteindelijk toch niet voldoende. Dit jaar worden voor het eerst pendeldiensten in gezet. "Met 2 busjes zullen we bezoekers ophalen van de parkeerplaatsen (aan de Kerkweg bij de voetbalvelden, bij het Beverbos en de Zuidlandse hoeve) en een huifkar zal rijden vanaf Bernissesteijn via het winkelcentrum om zo de bezoekers van de winteravondmarkt op te halen.

Shopbox

Meer berichten