Foto:

Is een kraakheldere wils-verklaring wel geregeld?

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) had afgelopen vrijdag voor het eerst in haar bestaan en openbaar spreekuur in De Boekenberg in Spijkenisse.

Nissewaard - Al vele jaren houdt de vereniging een 'spreekuur wilsverklaringen' voor de eigen leden van de NVVE. Omdat vaak blijkt, dat niet alles rond een vrijwillig levenseinde al geregeld is.

Om de bewoners van de gemeente Nissewaard en ruime omstreken te laten kennismaken met het zinvolle werk van de vereniging, was er een éénmalig inloopspreekuur voor niet-leden. Na de gebruikelijke speeches was er een presentatie over 'Het belang van de wilsverklaring'.

Maandelijks is er een (besloten) spreekuur op de vrijdag voor de leden in de bibliotheek. Er moet wel eerst een afspraak gemaakt worden via de website: nvve.nl of tel: 020-6200690. Consulent in de regio, Daan Dankaart daarover: "De belangstelling is nu al zo groot, dat we al tot begin volgend jaar vol zitten. Dus is een afspraak maken is belangrijk. Het 'spreekuur Wilsverklaringen' voorziet in een behoefte. Dan help ik mensen op weg met het opstellen van zo een verklaring. Samen zorgen we ervoor dat een 'kraakheldere' wilsverklaring het resultaat is."

Shopbox

Meer berichten