Foto:

We hebben een nieuwe burgemeester!

Met instemming van de hele gemeenteraad wordt de 41-jarige Foort van Oosten (VVD) uit Schiedam voorgedragen als nieuwe burgemeester van Nissewaard. Het is de bedoeling dat hij, na zijn benoeming door de kroon, op 20 februari 2019 beëdigd wordt. De burgemeester is getrouwd en ze hebben een 11-jarige zoon.

Nissewaard - Tevreden geluiden, afgelopen maandagavond na een ingelaste, besloten vergadering waarin de vertrouwenscommissie Van Oosten voorstelde als de nieuwe burgervader.

Advocaat

Foort studeerde rechten in Leiden en werkte als advocaat in Rotterdam in het civiele recht. Na 5 jaar ging hij naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar hij als jurist aan internationale zaken werkte. Ondertussen groeide zijn interesse voor de lokale politiek en werd raadslid voor de VVD in Schiedam. Na een paar jaar werd hij voor korte tijd wethouder.

Hij viel dusdanig op, dat de partij hem voor de Tweede Kamer vroeg. Daar zit hij nu 6 jaar en is voorzitter van de commissie Europese Zaken en is woordvoerder Justitie en Koninklijk Huis.

Fantastisch

Voorzitter van de commissie, Jeroen Postma, noemde de kandidaat een man met humor, zelfreflectie, ervaring in de Tweede Kamer en een prima netwerk in de regio. Zelf vindt hij het fantastisch, dat hij is voorgedragen. Foort heeft in het gebied al stiekem rondgekeken en op Funda voorzichtig naar geschikte huizen gezocht. "Maar ik moet eerst mijn werk in de Kamer netjes overdragen en we moeten ons huis verkopen."

Burgervader

De burgemeester zal natuurlijk eerst met de stad en de inwoners kennismaken. Hij heeft nu al twee belangrijke taken op zijn netvlies: "Dat is de promotie van de stad en kernen en de veiligheid van de burgers. Daarbij zal ook mijn rol als burgervader voor iedereen erg belangrijk zijn."

Shopbox

Meer berichten