Netwerkbijeenkomst Zadkine College Stadhuis. Foto: Roel van Deursen
Netwerkbijeenkomst Zadkine College Stadhuis. Foto: Roel van Deursen (Foto: Roel van Deursen)
met video

Netwerkdag voor stagiaires

Wethouder Wouter Struijk opende vrijdag 30 november om 13.15 uur in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Raadhuislaan in Spijkenisse, de derde editie van de Stagenetwerkdag voor studenten van het Zadkine Business College. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door derdejaarsstudenten voor eerstejaarsstudenten met de bedoeling om de studenten te koppelen aan een stagebedrijf.

De derdejaarsstudenten van het Zadkine Spijkenisse volgen de opleiding Directiesecretaresse/managementassistent niveau 4. Nieuwe studenten konden die dag kennis maken met bedrijven die stageplekken aanbieden.

Voor het organiseren van de stage netwerkdag was de klas verdeeld in drie groepen: PR-Team, Team Programmering en Team Logistiek. Het PR-team hield de eerstejaars op de hoogte door middel van blogs en vlogs. De teams zijn bezig geweest met het benaderen van bedrijven, het vinden van een locatie, het organiseren van workshops etc.

Het doel van de stagenetwerkdag is dat de eerstejaars studenten inzicht krijgen van hetgeen een stage inhoudt en welke werkzaamheden ze tijdens die periode kunnen verwachten. Ook wordt gehoopt dat de studenten hier een eventuele stageplek aan over kunnen houden.

Meer berichten

Shopbox