Olympia pakt 2e overwinning op rij

Zaterdag 1 december stond de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen 2018 - 2019 op het programma voor Olympia 1. De tegenstander was RSV Sperwers uit Rotterdam. Op voorhand was dit een lastige wedstrijd vanwege de ongeslagen status van de Rotterdammers gedurende het veldseizoen wat kort geleden is afgerond.

De wedstrijd begon moeizaam. Olympia opende de score wel, maar Sperwers kwam al snel langszij. Na 10 minuten stond Olympia op een 3-4 achterstand. Het team rechtte echter de rug en knokte zich terug naar een 5-4 voorsprong. Helaas stokte de goals echter weer en bleef Sperwers in de wedstrijd. De ploeg uit Spijkenisse was in deze fase zeker beter, maar profiteerde hier niet van, wat resulteerde in een ruststand van 6-6.

Na rust kwam het thuisteam weer goed uit de startblokken. Al snel werd de stand op 8-6 gebracht. Dit kon niet vastgehouden worden, waardoor de score op en neer ging. Echter kwam Olympia niet meer in gevaar. De ploeg van coach Peter Buitendijk kwam op een comfortabele 13-9 voorsprong en na een rommelige stond er een eindstand van 15-12 voor de thuisploeg op het scorebord.

Volgende week staat de strijd tussen Olympia 1 en ‘t Capproen 1 uit Hellevoetsluis op het programma om 20:00 uur in de Olympiahal aan het Atletiekpad in Spijkenisse.

André v.d. Wacht (4 goals), Glenn Everwijn (1), Nadine v.d. Steen (1), Tanya van Buuren (2), Shane van Bree (3), Lennart Orgers (1), Eline v.d. Wacht (1) en Nienke Kros (2).

Shopbox

Meer berichten