Foto: Roel van Deursen
Video's Roel van Deursen

Meisje van 16 vertelt verhaal over pesten en zelfverminking

Regio - Bij Angel & Demon vond dinsdag 18 december de bijeenkomst 'Stop het Pesten' plaats. Een van de klanten vertelde onder meer over pesten, groepsdruk en zelfverminking. Brielse wethouder Bert van Ravenvorst bezocht de bijeenkomst.

Aanleiding is het feit dat Angel & Demon regelmatig jonge mensen in de zaak krijgt, die slachtoffer zijn van pesten. Dit aantal neemt toe en er komt zeker elke 14 dagen iemand in de salon die zichzelf heeft verminkt.

Littekens verbergen

Deze slachtoffers komen dan vaak met hun ouders vragen of de littekens verborgen kunnen worden met een mooie tattoo, omdat ze zich hiervoor schamen en een nieuwe start willen maken. Het is belangrijk om hier niet steeds aan te worden herinnerd of te merken dat anderen naar hun littekens kijken.

Stichting Veilig Onderwijs

Momenteel wordt een magazine van Stichting Veilig Onderwijs verspreid onder de scholen in Brielle en Voorne-Putten waarin Angel & Demon adverteert. Daarnaast is Angel & Demon een campagne gestart op Facebook en in de winkel: Ze vragen klanten en Facebook-vrienden om berichten massaal te delen. En vooral veel te praten over het stoppen van pesten, want ook dat helpt.

Sieraden

In de winkel liggen inmiddels nieuwe sieraden en accessoires van Winked, waarmee klanten hun steun kunnen geven. De eerste 10 klanten die slachtoffer zijn van pesten, mogen een gratis item uitkiezen, mogelijk gemaakt door Winked.

(Tekst, foto en video: Roel van Deursen)

Shopbox

Meer berichten