Alysha weet niet of ze nog wel burgemeester wil worden. Maar wat ze ook zal worden, Alaysha komt er wel.
Alysha weet niet of ze nog wel burgemeester wil worden. Maar wat ze ook zal worden, Alaysha komt er wel. (Foto: Nathalie van Oort)

Hoe is het nu met kinderburgemeester Alaysha

Spijkenisse - In de laatste krant van dit jaar blikken we terug op het afgelopen jaar. Nissewaarders die op de een of andere manier hun verhaal deden, vertellen hoe ze terugkijken op de afgelopen tijd en hoe het nu met ze gaat. Op 9 juni werd Alaysha in Theater De Stoep uitgeroepen tot kinderburgemeester van Nissewaard.

Alaysha deed heel bewust mee aan de verkiezing, want haar droom was toen om ooit Burgemeester van Nissewaard te worden. Hoe is het nu met haar? Alaysha zit inmiddels zit in groep 7 van basisschool De Toermalijn in de Kreek. De verkiezing is inmiddels alweer een paar maanden geleden en ze kijkt tevreden hierop terug. "Ik vond het heel leuk om kinderburgemeester te mogen zijn en ik was blij dat ik had gewonnen", zegt ze.

Aan de slag

Na haar overwinning mocht ze dan eindelijk aan de slag. Alaysha: "Ik heb één dag met de burgemeester mee mogen lopen. Ik was uitgenodigd door PvdA Nissewaard om een raadsvergadering bij te wonen over de nieuwe burgemeester. Ook heb ik het Beverbos officieel mogen openen en ik heb samen met ONS chips uit gedeeld bij het hutten bouwen in Spijkenisse en Heenvliet."

Zomeroffensief

Daarnaast mocht Alaysha een gesprek aangaan met de politie over het Zomeroffensief, waarbij ze zelf ideeën mocht aandragen om inbraken te voorkomen. De hele dag mochten moeder Nathalie, broertje Kymani ook haar beste vriendin Indy mee. "Dat zij ook mee mochten, vonden zij ook echt super leuk", zegt ze.

Algemeen Dagblad

Natuurlijk was de benoeming tot kinderburgemeester ook bij anderen niet onopgemerkt gebleven."Ik heb vooral veel gesproken met kranten. Toen ik met mama op het Spijkenisse Festival was, werd ik aangesproken door een journalist van het Algemeen Dagblad met de vraag of ik nou de kinderburgemeester was, en of zij mij wat vragen mocht stellen", vertelt ze.

Op school 

Ook op school werd aandacht besteed aan haar benoeming. "In de hal op onze school hangt nog steeds het eerste interview met uw krant en door de kinderen van groep 7 & 8 werd ik iedere keer nageroepen als kinderburgemeester", gaat ze verder.

Kapster

Alaysha heeft een beetje kunnen ervaren wat het burgemeesterschap inhoudt en ze weet niet of nog burgemeester wil worden. "Wat ik precies wil doen later weet ik nog niet helemaal, maar ik denk iets in de richting van kapster, nagelstyliste of visagiste", denkt ze.

Broertje

Gelukkig heeft Alaysha nog een paar jaar om tot een beslissing te komen. De wereld ligt voor haar open. Eerst kijkt ze uit naar de geboorte van haar nieuwe broertje, die in februari wordt verwacht. Dat ze weer een broertje krijgt, vindt ze geweldig. "Eerst hoopte ik stiekem dat ik een zusje zou krijgen, want ik heb al een broertje. Maar nu vind ik het toch wel erg leuk dat ik toch nog een broertje krijg", zegt ze.

(Tekst: Patricia van den Blink)

Shopbox

Meer berichten