Liesbeth Mackenbach en haar vrijwilligers zijn trots op de nieuwe keuken.
Liesbeth Mackenbach en haar vrijwilligers zijn trots op de nieuwe keuken. (Foto: Martin M. Marcus)

Buurthuis 'De Kreek' is springlevend

Nissewaard - Hoewel het buurthuis van de wijkvereniging 'De Kreek' wat verscholen ligt en voor buitenstaanders een beetje moeilijk te ontdekken is, vinden er in het gebouw wekelijks veel activiteiten plaats.

Het gebouw in de wijk De Akkers is inmiddels 35 jaar oud. In het kader van de bezuinigingen, vijf jaar geleden, dreigde het pand gesloten te worden. "Maar we konden het van de gemeente overnemen en wordt nu beheerd door vrijwilligers", zegt Liesbeth Mackenbach, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken.

De Leeuw van Putten

De woningcorporatie De Leeuw van Putten kocht het pand, knapte het op en verhuurde het vervolgens aan de wijkvereniging. "Dat bevalt ons uitstekend, want er was nogal wat achterstallig onderhoud en nu hoeven we maar te kikken en het wordt gerepareerd."

Nieuwe keuken

De keuken, die net zo oud was als het gebouw, was volledig uit de tijd. "Dit jaar hebben we in goed overleg met De Leeuw een professionele keuken kunnen aanschaffen, die aan al onze eisen voldoet.

35 vrijwilligers

De vereniging bestaat op dit moment uit ongeveer 200 leden en er zijn 35 actieve vrijwilligers dagelijks druk bezig met de activiteiten en bardiensten. "Zij zorgen ervoor, dat het wijkcentrum goed draait," stelt Liesbeth. "Zonder deze enorme inzet lukt het gewoonweg niet."

Activiteiten

In het buurthuis is de hele week door wat te doen. Liesbeth: "Opvallend is dat we de laatste tijd steeds vaker grote bruiloften in huis hebben. Turkse, Marokkaanse, en Hindoestaanse bruidsparen nodigen veel gasten uit verre streken uit en dan is de ruime parkeerplaats vaak doorslaggevend om hun bruiloft juist hier te vieren. Daarnaast is er de mogelijkheid tot sport, spel, dans en creatieve vorming. Een paar voorbeelden: koersbal, badminton, biljarten, Country Line dance, buikdansen, teken- en schilderclubs, bingo en regelmatig een rommelmarkt. Het is allemaal mogelijk in de Kreek 123 in De Akkers!"

(Tekst en foto: Martin M. Marcus)

Shopbox

Meer berichten