Met Jacqueline als coach, is het Alex en Sharon gelukt om in korte tijd op het hoogste niveau succesvol te zijn.
Met Jacqueline als coach, is het Alex en Sharon gelukt om in korte tijd op het hoogste niveau succesvol te zijn. (Foto: PR)

Alex en Jacqueline Glijn zijn Nissewaarders van het Jaar

Spijkenisse - Alex en Jacqueline Glijn uit Spijkenisse zijn uitgeroepen tot Nissewaarder van het jaar. Op 5 december werd opgeroepen om te stemmen op één van de genomineerden: Ex-burgemeester Salet, rolstoeldanspaar Alex en Jacqueline Glijn of Aloys Bijl (Silly walk). Op dringend verzoek van vele lezers werd Expeditie Robinson deelnemer Robin Bakker op de valreep aan het rijtje werd toegevoegd.

Aanvankelijk leek Robin te gaan winnen. Maar het was uiteindelijk het rolstoelechtpaar Glijn dat na een zenuwslopende sprint en met slechts 17 stemmen verschil, de titel Nissewaarder van het jaar wist te behalen.

In het nieuws

"Super leuk", zegt Alex, als hij hoort dat ze genomineerd zijn. Maar groter is zijn verbazing als ze te horen krijgen dat ze gewonnen hebben. "Onze achterban is groter dan we dachten", is zijn reactie. Alex en Jacqueline kwamen afgelopen jaren vaker in het nieuws door deelnames en successen tijden belangrijke kampioenschappen in het rolstoeldansen. Daardoor wist het echtpaar deze als sport, meer bekendheid te geven.

Nieuwe danspartner

Afgelopen jaar wist Alex met zijn nieuwe danspartner Sharon en Jacqueline als hun coach, wederom hoge ogen te gooien tijdens belangrijke wedstrijden, zoals het Nederlands Kampioenschap in oktober, waar Sharon en Alex zowel in Ballroom als Showdans kampioen werden op het hoogste niveau. En tijdens hun eerste EK in Polen, waar Jacqueline Alex en Sharon in een loodzware wedstrijd met moordende concurrentie naar de 5e plaats met Showdans en een 6e plaats in Ballroom, wist te coachen.

Ambassadeur

Maar het zijn niet alleen de winsten waarom lezers op hen stemden. "Vooral dat het Alex is gelukt met een andere rolstoeldanspartner en Jacqueline als coach weer de top te bereiken, in zo'n korte tijd, is pure klasse. Ze zijn al jaren een waar ambassadeur voor Spijkenisse", zegt Theo Teitsma. "Topsporters en enorme wilskracht! Voorbeeld voor valide en minder valide", schrijft Joop van Leeuwen. En dat is zeker waar, want ondanks dat Jacqueline in een rolstoel zit, hebben zij en haar man Alex laten zien dat ook mindervaliden op zeer hoog niveau kunnen presteren.

Jurylid

Ze behaalden samen niet alleen top, maar promootten jarenlang in binnen-en buitenland jaren lang hun geliefde sport met als doel om meer erkenning te krijgen en het rolstoeldansen op de kaart te zetten. En ook nu Alex met Sharon als nieuwe danspartner verder is gegaan, blijft Jacqueline met een belangrijke taak als coach en ook als jurylid bij wedstrijden bij het rolstoeldansen nauw betrokken

Vereerd

Alex en Jacqueline voelen zich enorm vereerd dat ze Nissewaarder van het jaar zijn geworden. En natuurlijk ze hadden het de andere genomineerden ook best gegund. "We waren zeer verrast toen onze namen vielen tijdens deze verkiezing", reageert een blije Alex. "Zeker met zwaargewichten als burgemeester Salet en Robin in dezelfde lijst", vindt Jacqueline. "We hadden niet gedacht dat we in aanmerking zouden komen. We hebben begrepen dat het nek-aan-nek was, maar vinden dat alle genomineerden het verdienden.Ieder op zijn/haar vlak fantastische mensen".

IJzeren discipline

Alex en Jacqueline hebben jarenlang de ijzeren discipline kunnen opbrengen en uiterste uit zichzelf gehaald. Anders kom en blijf je niet aan de top, zijn ze van mening. En wie hen goed kent weet dat ze ook genieten van deze overwinning. Ze hebben een winnaarsmentaliteit.

Op zoek naar sponsors

Alex en Jacqueline zijn dringend op zoek naar sponsoren. Kleine donaties zijn ook welkom. De financiële middelen voor de reis-auto en overnachtingskosten sprokkelen ze zelf bij elkaar, want de sport is ongesubsidieerd. Met voldoende sponsoren zou een stichting opgezet kunnen worden. Informatie: www.alexenjacqueline.nl

(Tekst: Patricia van den Blink)

Shopbox

Meer berichten