Pand van 't Oude Raadhuys in Spijkenisse.
Pand van 't Oude Raadhuys in Spijkenisse. (Foto: Martin Marcus)

Opheffing Stichting 't Oude Raadhuys

Spijkenisse - Na 40 jaar actief te zijn geweest in Spijkenisse op het Noordeinde 7 draagt de Stichting ’t Oude Raadhuys haar cursusactiviteiten per 1 januari 2019 over aan de Vereniging Regio Art Rijnmond, RAR.

"Begonnen in 1971 als stichting Galerie Noordeinde op Noordeinde 31, ging de stichting in 1979 naar het huidige onderkomen: het eerste en dus oudste raadhuis van Spijkenisse op Noordeinde 7."

Ruim 100.000 gulden

"In de begintijd was de stichting zeer actief op een breed terrein van kunstactiviteiten: van het organiseren van exposities en het aanbieden van een groot pakket aan cursussen beeldende kunst tot en met het organiseren van bezoeken aan musea en kunstmanifestaties. Die gedrevenheid van de Stichting werd medio 70-er jaren door het toenmalige ministerie van Cultuur, Emancipatie en Maatschappelijke Werk beloond met een subsidie van ruim 100.000 gulden voor de verbouwing van het pand Noordeinde 7."

Actief kennismaken

"Vele inwoners van Spijkenisse en van daarbuiten hebben op het Noordeinde passief en actief kennis gemaakt met heel veel facetten van de beeldende kunst. Voor de een was het een aangename tijdsbesteding, voor de ander een intensieve en vaak langdurige opleiding en vorming."

Docenten

"De vele docenten die de afgelopen decennia actief zijn geweest stonden allen borg voor een zeer goede en ook inspirerende begeleiding. Rode draad in het bestaan van de Stichting ’t Oude Raadhuys vormde de hechte band die er tussen de docenten en de cursisten heeft bestaan, en nog steeds bestaat.

Minder cursisten

"De afgelopen jaren is het aantal cursisten echter drastisch teruggelopen. In die mate, dat het niet meer loont om daarvoor een aparte stichting in het leven te houden. De docenten die nu actief zijn: Angeline Rosendaal en Harald Jassoy gaan onder de vlag van de RAR verder."

Bedankt

"Het bestuur van de Stichting ’t Oude Raadhuys dankt alle cursisten en docenten van de afgelopen jaren voor hun deelname, dankt de Gemeente Nissewaard (voorheen: Spijkenisse) voor haar jarenlange bijdrage en wenst de docenten en de Vereniging RAR veel succes bij hun verdere activiteiten."

Shopbox

Meer berichten