Kerstbomenkoning Luke met de mannen van Reinis.
Kerstbomenkoning Luke met de mannen van Reinis. (Foto: PR)

Kerstbomenkoning Luke neemt afscheid met record

Spijkenisse - De 10-jarige Luke is een verwoed verzamelaar van afgedankte kerstbomen. Dit jaar haalde hij de bomen voor de laatste keer op en brak daarbij een record.

Luke werkte alle jaren samen met zijn opa om de kerstbomen te verzamelen en deze buit vervolgens aan afvalverwerker Reinis over te dragen. Zijn record stond tot dit jaar op 574 kerstbomen.

Familie en vrienden ingeschakeld

Dit was het aantal dat hij in 2018 inzamelde en bij zijn afscheid wilde hij dat record graag verbreken. Om dat doel te halen werden alle vrienden, familie, kennissen ingeschakeld. "Tot op de laatste dag werden alle adressen afgereden op fiets, scooter of met de auto", laat de familie weten.

Mooie afsluiter

En die aanpak was succesvol. "Het record van 574 bomen is eraan", bleek bij het tellen. De 600 werd zelfs gepasseerd. "De teller eindigde bij 647 bomen en dat was een mooie afsluiter van 10 jaar kerstbomen verzamelen met opa", concludeert de familie.

Kerstbomen-pensioen

Opa gaat met kerstbomen-pensioen en Luke geeft het stokje over aan zijn 7-jarige nichtje Elin. Zij liep dit jaar al warm door mee te zoeken en te vinden. Luke en zijn familie bedanken iedereen die meegeholpen hebben dit record te behalen. "En in het bijzonder dank aan de mannen van Reinis."

Shopbox

Meer berichten