Foto:

Vijf lintjes en de nieuwjaarstoespraak

Maar liefst vijf Jongerenlintjes

Nissewaard - Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie afgelopen maandag in het stadhuis, reikte burgemeester Govert Veldhuijzen vijf Jongerendlintjes uit in de Raadzaal. De gemeente laat op deze manier haar waardering blijken aan kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij.

Jayden Alcantara (10 jaar)

Jayden is een plogger. Jayden hield dit jaar op school zijn spreekbeurt over de plastic soup. Daarna is hij er zelf ook iets aan gaan doen. Samen met zijn vrienden heeft hij al heel veel tassen met zwerfafval opgehaald. Het resultaat is door iedereen te volgen op zijn Facebookpagina: Plogbaas. Tijdens het ploggen vindt Jayden ook statiegeldflessen. De opbrengst van het statiegeld gaat naar de lokale actie 'Omarm' en komt zo dus bij de Voedselbank Spijkenisse terecht.

Cylaisha van Dommelen (12 jaar)

Zij traint bij Wyanet Scouts Cheerleaders en is ook coach en geeft les aan kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Zij ondersteunt ook groep van 8 tot en met 11 jaar. Cylaisha is altijd aanwezig en voelt zich verantwoordelijk voor deze groep. Zij toont initiatief, en kiest zelf de muziek uit en bedenkt dansjes voor trainingen en optredens.

Vijay Nanhoe (15 jaar)

Vijay Nanhoe is in Rusland voor de derde keer Europees Kampioen Kyokushin karate geworden. Ook heeft hij in november in Kazachstan deelgenomen aan het wereldkampioenschap waar hij tweede werd.

Anne Hoppener (17 jaar)

Oom Niels van Anne heeft het syndroom van Down. Zij begeleidt haar oom wekelijks naar zwemmen bij De Nieuwe Brug. In het verleden ging haar oma altijd mee naar de zwemactiviteiten van Niels. Maar sinds haar twaalfde gaat Anne met haar oom mee. Zij zorgt ervoor, dat haar oom actief meedoet aan de zwemactiviteiten.

Martijn de Bruin (18 jaar)

Martijn is zeer betrokken bij de acute hulpverlening. Hij heeft de discussie over de aanrijtijden van de ambulances op Voorne-Putten op gang gebracht. Daarom heeft hij zelfs een petitie daarover aangeboden aan minister Bruins. Martijn zit in het bestuur van de stichting Acute Zorg VPR en deze stichting zorgt er mede voor, dat er AED's in de buitenruimte worden opgehangen.

De Nieuwjaars-speech

"Ik ben hier nu ruim vier maanden waarnemend burgemeester en heb nog enkele weken te gaan. Ik heb Nissewaard in die korte periode leren kennen als een mooie gemeente. Een gemeente om trots op te zijn." Met deze woorden besloot waarnemend burgemeester Govert Velthuizen zijn eerste en enige nieuwjaars- speech in Nissewaard.

De burgemeester vroeg in zijn speech aandacht voor Panorama Nederland. Dat is een toekomstperspectief voor de inrichting van heel Nederland. In foto's en fotobewerkingen laat het een Nederland zien van energiezuinige woningen, schone steden, nieuwe natuurgebieden, goede verbindingen en duurzame landbouw.

De burgemeester: "Dat er blijkbaar zo veel ideeën en kansen zijn, voelt als rijkdom. Maar dat is tegelijkertijd een valkuil. Want waar ga je beginnen? Wat zou de focus van Nissewaard dan moeten zijn? Maar vanuit mijn wat afstandelijke positie zou ík zeggen: de Rotterdamse havens. Die haven hóórt bij ons, en wij horen bij de haven. Als de haven verandert, moeten wij daarin mee gaan. Want verandering biedt kansen."

Zorg

Ook had de burgemeester aandacht voor de zorg: "En neem ons ziekenhuis. Een paar jaar geleden op sterven na dood. Nu weer bovenin de lijstjes. De vrijgekomen ruimtes bieden aan innovatieve zorg en opleidingen. Natuurlijk delen wij de zorgen over de spoedzorg, nu ambulances moeten doorrijden naar Rotterdam. Aan oplossingen wordt door alle betrokkenen keihard gewerkt!" Daarna werd menig Nissewaarder de hand geschud.

Shopbox

Meer berichten