Robin maakt zijn droom waar en werd na een spannende strijd expeditielid van Expeditie Robinson 2018
Robin maakt zijn droom waar en werd na een spannende strijd expeditielid van Expeditie Robinson 2018 (Foto: PR)

'Ik wil iedere dag iets anders beleven'

Robin Bakker blikt terug op een bijzondere ervaring. Als 7e geëindigd bij Expeditie Robinson in 2018 bracht meer dan overlevingsdrang en een spelletje. Hij leerde er dat hij nooit meer terug wil vallen in de sleur die deze maatschappij met zich mee brengt. Zijn reis naar het onbewoonde eiland in de Filipijnenzee begon in Spijkenisse, waar hij uitgekozen moest worden om tot de delegatie van Expeditie Robinson te behoren. Focus, strategie en planning bracht hem niet alleen naar het eiland, het zorgde ervoor dat hij voor een geruime tijd kon verblijven. Van hardwerkende man uit de haven, tot expeditielid, het maakt Robin Nissewaarder van de week.

Kitty Loduvica Hiert

De geboren en getogen Spijkenisser Robin Bakker wil nooit meer terug naar hoe het was voordat hij meedeed aan de expeditie. "Als ze zouden zeggen dat ik nog een keertje mee mag doen pak ik gelijk mijn koffer." Wekenlang vertoeven onder de zon op een onbewoond eiland omgeven door prachtige stranden en een jungle, klinkt voor vele mensen als een droomvakantie. Toch heeft Robin weinig echte momenten gehad dat hij van zijn verblijf kon genieten. Het spel bracht een ander gevoel met zich mee waardoor je meer met overleving en het winnen van het spel bezig bent. "Ik heb wel een paar momenten gehad waar ik genoot, maar achteraf gezien heb dat te weinig gedaan." Het spel dat gespeeld wordt in Expeditie Robinson in eerste instantie heel leuk lijkt, heeft Robin ook veel momenten van verveling gehad. Het spel staat dan ook bekend als een mentale aanslag op mensen. Toch heeft de positieve en competitieve houding van Robin hem ver gebracht en waardoor hij terugkijkt op een bijzondere ervaring die hij zo weer zou doen.

De weg naar de expeditie

Om in aanmerking te komen voor de expeditie moest Robin eerst uitgekozen worden. Een strenge selectie is slechts onderdeel van het castingproces. Wat voor Robin begon als een geintje van een stiekeme droom, heeft hij toch bijzonder goed weten waar te maken. Mensen die mee wilden doen konden een filmpje uploaden, de 7 mensen met de meeste stemmen gingen door voor het castingproces. In de eerste week uploadde hij een filmpje die niet veel stemmen kreeg. Robin wist dat hij met meer moest komen. Hij ging flyeren en stond zelfs bij scholen om stemmen te winnen. Dit resulteerde wel in meer stemmen, al was het nog steeds niet voldoende. De drang om mee te doen werd sterker en hij haalde voor de laatste mogelijkheid alles uit de kast. Hij plande een strategie waarbij hij o.a. radiostations benaderde, veel plaatste op alle sociale media kanalen en zelfs reclame maakte om maar mee te mogen. Zijn strategie en planning bleek te werken want...hij ging door.

Als ik het kan, kan jij het ook

Door zijn positieve instelling heeft hij, ondanks de verveling, weinig lastige momenten meegemaakt. De maatschappij verwacht veel van je en hij weet wel dat hij nooit meer in een sleur terecht wil komen. "Als je thuis bent sta je op, ga je werken, komt je thuis en ga je eten koken, dan weer naar bed. Nu wil ik iedere dag iets anders beleven." Wat hij ook duidelijk laat zien is dat je alles kunt doen, als je jezelf maar inzet. Heb je een droom en denk je bij jezelf; "Het lukt me toch nooit?" Ga het toch doen! "Het heeft mij ook hier gebracht en ik heb nu meegedaan aan het meest gruwelijke avontuur dat er bestaat!"

 

 

 

Shopbox

Meer berichten