The Big Bang wint eerste prijs op UDO streetdance Tilburg
The Big Bang wint eerste prijs op UDO streetdance Tilburg (Foto: Quincy Meurs)

'The Big Bang' wint!

Dansteam The Big Bang uit Spijkenisse heeft zaterdag de eerste prijs gewonnen op het UDO Benelux dansevent in poppodium 013 in Tilburg. De dansers zijn daarmee in de running voor een plaats in de internationale finale. De wedstrijd in Tilburg was de eerste gelegenheid voor het nieuwe team om te laten zien wat het in huis heeft. De leerlingen van Dansstudio KP hebben het afgelopen half jaar dan ook hard getraind om goed voor de dag te komen.

Spijkenisse - Desondanks kwam de eerste plaats toch als een verrassing; “We hebben natuurlijk wel goed getraind, maar dat we gelijk eerste zouden worden had volgens mij niemand verwacht, we moesten tegen dertien groepen en ze waren allemaal echt supergoed,” zegt de twaalfjarige Dani.

De UDO streetdance competitie is begonnen in het Verenigd Koninkrijk, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste danscompetities ter wereld. Wie een plaats in de nationale finale weet te bemachtigen maakt kans om uit te komen op de Europese en Wereldkampioenschappen.

The Big Bang is niet het enige wedstrijdteam van Dansstudio KP. Wedstrijdteam X-treme, won vorige week de eerste plaats bij haar eerste wedstrijd tijdens het Shell We Dance-Event in Vlaardingen. Voor meer informatie over dansstudio KP kijk op de website http://www.studiokp.nl.

Shopbox

Meer berichten