Foto:

Boek met een doel geeft cheque aan voedselbank

Secretaris Gerrit van Buuren en voorzitter Lennart van Berkel van de Voedselbank Spijkenisse e.o. waren voor de tweede maal te gast bij Stichting Boek met een doel in Rotterdam. Zij mochten daar een cheque in ontvangst nemen, net zoals Anja Bollee, coördinator van het Hospice De Waterlelie, die voor het vijfde jaar op rij waren uitgenodigd.

Van de redactie

Nissewaard - Stichting Boek met een doel verkoopt kwalitatief goede tweedehands boeken voor een scherpe prijs. Bij elke aankoop kan de klant aangeven aan welk voorgeselecteerd goed doel hij of zij wil schenken (80 procent van de verkoopopbrengst gaat naar de goede doelen). De opbrengst van de boekenverkoop van het afgelopen jaar werd verdeeld over 10 goede doelen, waaronder onder andere Terres des Hommes, de dierenambulance en dus ook weer de Voedselbank Spijkenisse e.o. en Hospice de Waterlelie.

De bruto verkoopopbrengst was over 2018 ruim 32.000 euro, wat resulteerde in een cheque van 1.580 euro voor de Voedselbank Spijkenisse en een cheque van 1.540 euro voor Hospice de Waterlelie. Een prachtige opbrengst, met dank aan de vrijwilligers en klanten van de Stichting Boek met een doel. De cheques werden uitgereikt door Astrid van Eck, oud-vrijwilligster van het hospice en al geruime tijd werkzaam als boekhoudster bij Boek met een doel.

Eerste lustrum

Dit jaar viert Stichting Boek met een doel haar eerste lustrum. Een bezoek aan de Nieuwe Binnenweg 194 in Rotterdam is absoluut de moeite waard en bereikbaar via de metro richting station Dijkzigt, waar boekenliefhebbers na een paar minuten lopen de winkel binnen kunnen stappen. Er is een grote keuze aan boeken, overzichtelijk gepresenteerd. En met iedere aankoop steunen kopers een goed doel dichtbij of wat verder weg. Een prachtige formule waarvan de Voedselbank Spijkenisse en Hospice de Waterlelie nog lang begunstigden hopen te zijn. Zie verder www.boekmeteendoel.nl.

Shopbox

Meer berichten