Foto: john de pater

GHVV '13 op weg naar subtop in 3D

De voetballers van GHVV '13 kunnen zich komende zaterdag in de subtop van de derde klasse D nestelen. De ploeg van trainer John Stougje speelt thuis tegen Piershil, hekkensluiter met nul punten en al liefst 138 tegengoals. "Ik ga mijn spelers wel achter de broek aanzitten, ze mogen niet verzaken", waarschuwt Stougje.

door Cris Rolandus

GEERVLIET – Dat GHVV '13 wint van Piershil staat vast. "Maar ik wil niet dat wij Piershil onderschatten. We moeten er gewoon staan en kunnen het gat naar beneden groter maken. Op dit moment staan we zesde, onze doelstelling, we maken echt stappen dit seizoen", vindt de oefenmeester van GHVV '13, die twee weken geleden in het eerste duel van 2019 won van Den Bommel met 3-2. "Een beetje fortuinlijk, maar goed, we staan niet voor niets op deze plaats op de ranglijst."

Heenvlieter Peter Marcel Nauta doet met Rozenburg in de top mee van de derde klasse D, op slechts drie punten van koploper FC Binnenmaas. "De leuke weken komen er nu aan, met wedstrijden tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en 's-Gravendeel. We zitten in de fase dat de prijzen verdeeld worden. Wij doen goed mee in de tweede periodetitel, kunnen Rijnmond Hoogvliet Sport op afstand houden en een week later ook 's-Gravendeel."

Rijnmond Hoogvliet Sport, dat zevende staat, hoopt juist aansluiting te vinden met de subtop. "Wij hebben nog wat goed te maken tegen Rozenburg", zegt trainer Klaus Lingen. "Uit hebben wij onszelf te kort gedaan bij Rozenburg (2-1 verlies, red.). We stonden daar drie keer alleen voor de keeper. Wij willen er in de komende maanden alles aan doen om in de top-3 terecht te komen." In 3D bivakkeert Rhoon in de gevarenzone. Het team van trainer Ronard Venekamp staat net boven de degradatiestreep. Rhoon heeft in het restant van de competitie maar één doel: boven de streep blijven. "Ik kijk niet meer naar aanhaken bij de ploegen boven ons, wij moeten zorgen dat we drie clubs onder ons houden", vertelt Venekamp. Rhoon ontvangt Den Bommel, het eveneens laag geklasseerde SC Botlek speelt tegen concurrent Pernis.

Shopbox

Meer berichten