Foto:

Celica gaat voor het hoogst haalbare

Tot grote verbazing van eigenaresse Henny Korengevel is het sportcenter Celica in Hekelingen doorgedrongen tot de laatste selectie van een landelijke wedstrijd voor "De beste Sportspecialist van Nederland." Nu zij weet, dat het sportcenter Celica zo ver gekomen is, gaat ze er ook voor! Dus vraagt Henny aan iedereen om op haar sportcenter te stemmen. "Het begon een paar weken geleden, toen we eerst een mail kregen en daarna werd ik gebeld door iemand van Radio 538", zegt de enthousiaste Henny. Hij vertelde me, dat Sportcenter Celica serieus tot de 17 beste sportspecialisten van Nederland behoorde."

door Martin M. Marcus

Hekelingen - "In eerste instantie dacht ik aan een flauwe grap, er wordt me een poets gebakken! Al pratende drong het tot me door, dat er misschien wel degelijk iets aan de hand was. Ik kende die DJ niet, want Radio 538 is niet mijn favoriete zender. Daarna kregen we ook contact met redacteuren van het televisieprogramma; De beste van Nederland op RTL4."

Daaruit bleek al snel, dat er wel degelijk een echte wedstrijd bezig was. Het sportcenter was, zonder er officieel iets van te weten, door een voorronde gekomen. Een vakjury heeft het Hekelingse bedrijf uit vele andere kandidaten geselecteerd. "Ik weet tot op de dag van vandaag niet, wie daarvoor gezorgd heeft. Maar nu het allemaal echt is, gaan we er helemaal voor en doen we ons best om veel stemmen binnen te halen!", zegt Henny in haar gezellige sportschool.

Vlaggen

Overal in het gebouw hangen vlaggen en er is ook een promotiefilmpje gemaakt. Het filmpje is al diverse keren in het programma: 'De beste van Nederland' overdag op RTL4 uitgezonden.

Oproep van Henny

"Daarom roep ik nu iedereen, die Celica een warm hart toedraagt, op om een stem op ons uit te brengen. Iedere plek hoger dan de laatste, is meegenomen," geeft Henny heel reëel aan. "Want ik heb inmiddels de lijst met de zestien andere kandidaten gezien. Daar zitten hele goede en grote sportscholen tussen. Dus gaan we gewoon voor het hoogst haalbare."

Een bijzondere naam

Sportcenter Celica is duidelijk haar lust en haar leven. Henny begon alweer 28 jaar geleden in een garage achter het huis. Het bedrijf verhuisde al snel naar de Dorpsstraat in Hekelingen. In 1995 werd de markante boerderij op de hoek van het Moleneind en de Hekelingseweg met smaak ingericht als sportcenter. Henny: "We moesten wel een bedrijfsnaam hebben en ik wilde iets anders. Ik ben helemaal smoorverliefd op een sportauto; de Toyota Celica! Vandaar de naam. Inmiddels hebben we er drie! Onlangs hebben we een Celica coupé uit Amerika laten overkomen. Een model dat in Europa helemaal niet leverbaar is. Er moet nog wel wat aan gedaan worden."

Schilderij

Tijdens ons gesprek komt een dame binnen, met iets onder haar arm. Zij brengt, tot vreugde van Henny, een schilderij, dat bij een Hekelingse familie in de huiskamer hing. Het werk is uit 1920 en de boerderij staat er perfect op. "Daar komt het te hangen," zegt ze direct. "Er komen wel vaker mensen oude spullen hier brengen."

"Natuurlijk vraag ik nu aan iedereen om te stemmen. Dat kan nog tot vrijdag 8 maart 12.00 uur. Ga daarvoor naar de website www.rtl.nl/debestevannederland. Bovenaan het menu staat: 'Polls'. Wij staan in de lijst als: Sport center Celica (Hekelingen). Dan op 'breng je stem uit' klikken. Ik bedank iedereen voor het stemmen!"

Shopbox

Meer berichten