Natural High
Natural High (Foto: rechtenvrij)

Sportieve editie van de Startup Academy

Startende ondernemers uit Nissewaard en omgeving kunnen op woensdag 13 februari om 19.30 uur in Bibliotheek de Boekenberg aanschuiven bij de Startup Academy. Het belooft een sportieve editie te worden met onder meer een presentatie van Frank Kwanten van wielerplatform Soigneur en wielerploeg Delta Cycling die vertelt over maatschappelijk ondernemen. Ook luister je naar het succesverhaal van Natural High, die van kleine kitesurfschool uitgroeide tot een onmisbare plek op de Brouwersdam.

Nissewaard - Met de Rotterdamse wielerploeg Delta Cycling maakte Kwanten een maatschappelijke omzwaai en heeft hij inmiddels vijfduizend mensen in beweging gebracht. De organisatie maakt zich hard voor het promoten van alledaags tot sportief fietsen voor Rotterdammers.

Zo hebben ze met Univé een onervaren ploeg van vijftien mensen een professionele 100-daagse training aangeboden om de Amstel Gold Race te fietsen, wat met succes is gelukt. Daarnaast organiseren ze een vergelijkbaar project waarbij langdurig werklozen gecoacht en geholpen worden.

Natural High

Het begon allemaal klein: vanuit een auto bood Jörgen Borsboom met zijn bedrijf Natural High kitesurflessen aan op stranden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een beachclub, surfshop en watersportcentrum ineen bij de Brouwersdam. Een geliefde plek voor watersportfanaten, maar ook een plek waar je terecht kunt voor bedrijfsuitjes en huwelijken. Hoe ontdekten deze ondernemers dit gat in de markt en wat waren voor hen de risico’s? Deze avond vertellen zij hun verhaal.

Pitchen en netwerken

Tijdens de Startup Academy zal ook aandacht zijn voor de pitches. Drie lokale ondernemers zijn gevraagd om hun bedrijf of product kort te presenteren. Op deze manier probeert de Startup Academy vraag en aanbod samen te brengen. Na afloop van de presentaties is er weer volop gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers en om met andere ondernemers te netwerken.

Startende ondernemers uit Nissewaard en omgeving kunnen op woensdag 13 februari om 19.30 uur in Bibliotheek de Boekenberg aanschuiven bij de Startup Academy. Het belooft een sportieve editie te worden. Deelname aan de Startup Academy is gratis, maar meld je wel vooraf aan. Dit kan door een gratis entreebewijs te bestellen in de bibliotheek of via de website van de bibliotheek: www.deboekenberg.nl

Shopbox

Meer berichten