De spelers vieren één van de goals afgelopen zaterdag thuis tegen Pernis (foto: John de Pater)
De spelers vieren één van de goals afgelopen zaterdag thuis tegen Pernis (foto: John de Pater) (Foto: )

SC Botlek wint degradatiekraker in 3D

De voetballers van SC Botlek hebben de degradatiekraker in de derde klasse D tegen Pernis gewonnen. De ploeg van trainer Arjan Vuik was afgelopen zaterdag met 3-1 te sterk voor de bezoekers. Een meer dan welkome zege onderin de competitie. SC Botlek heeft afstand genomen van nummer voorlaatst Pernis, maar moet nog een plek stijgen in de komende maanden om rechtstreeks veilig te zijn.

door Cris Rolandus

SPIJKENISSE – De opluchting was groot bij SC Botlek na pas de derde overwinning van dit seizoen. "Een hele belangrijke ja, absoluut. Dat voelde je voorafgaand aan het duel wel hoor. Die spanning. We hadden een goede week achter de rug met nuttige wedstrijden tegen DVV '09 (1-0 vriendschappelijk) en Papendrecht (2-4 Palace Casino Cup), gelukkig hebben we dat een vervolg kunnen geven tegen Pernis", aldus Vuik.

De oefenmeester van SC Botlek rekent op meer punten in de komende weken. "We treffen zaterdag GHVV '13, dat het heel goed doet dit seizoen, en daarna nummer laatst Piershil. Eerder dit seizoen verloren wij thuis met 2-3 van GHVV '13, maar dat was een onnodige nederlaag. De gelukkigste won toen", vindt Vuik, die met SC Botlek twee punten achter Rhoon staat. Het elftal van trainer Ronard Venekamp zegevierde afgelopen weekend ook, op eigen veld tegen Den Bommel met 2-1. "Ze staan bij ons in de buurt", werpt Vuik een blik op de ranglijst. "En De Jonge Spartaan en Den Bommel ook. Natuurlijk wordt het lastig om ons veilig te spelen, maar dat geldt ook voor die andere ploegen. Het kan wel uiteraard."

Ook bovenin de derde klasse D blijft het uitermate spannend. FC Binnenmaas maakte geen fout bij De Jonge Spartaan, het werd moeizaam 3-4 voor de bezoekers. Naaste belager Rozenburg zegevierde bij Rijnmond Hoogvliet Sport (1-3). OVV, dat getraind wordt door Arjan Vuiks broer Rob, won met dezelfde cijfers in de Hoeksche Waard bij 's-Gravendeel. FC Binnenmaas heeft nog steeds drie punten meer dan Rozenburg, OVV volgt op zeven punten. De club uit Oostvoorne heeft wel de beste papieren om de tweede periodetitel in de wacht te slepen.

Shopbox

Meer berichten