Foto: Wim van Luijck - coll. JvdHor

Miranda, Wim en olifant Joep bereiken veilig de Noordkaap

ZUIDLAND/NOORDKAAP- Miranda Roest en Wim van Luijk zijn afgelopen zondag veilig teruggekeerd na een rit over ruim 8000 kilometer van Zuidland naar de Noordkaap en weer terug. Reisgenoot olifant Joep reisde op de achterbank mee van de stoere Dodge RAM 1500 en genoot met volle teugen.

Miranda (47) is 24 uur na terugkomst nog vol adrenaline: "Het was fantastisch, zoiets maak je nooit meer mee. We hadden ons op alles voorbereid maar niet op een glij en glibberpartij waarbij we met auto en al van een bergpas gleden en bleven steken in anderhalve meter sneeuw om vier uur later weer opgetakeld te worden. Maar we zijn nooit echt in gevaar geweest. Alle andere 14 deelnemende teams hadden last van startproblemen, lekke banden en uitvallende elektronica. Maar de onderlinge sfeer en collegialiteit was zo enorm groot dat we elkaar bij alles hielpen. Van competitie naar compassie dus" aldus Miranda die samen met de grote knuffelolifant en beeldmerk van de stichting Villa Joep na het bereiken van het keerpunt het monument op de Noordkaap beklom en samen trots poseerden. Wim (54) vertelt over de weidse vlakten, de enorme bossen en de diepe en hoge fjorden en vele meren waar ze met de auto langs en door zijn gereden. "Onze route voerde door vijf landen die allen verschillen van elkaar waren; Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Finland. Nooit eerder zoveel schoonheid en differentiatie in landschap en natuur meegemaakt, schitterend!"

Bijna hadden de deelnemende teams de Noordkaap vanaf een ansichtkaart moeten bewonderen want de weg er naar toe was over de laatste kilometers onbereikbaar geworden door plotselinge hevige sneeuwval. Particuliere sneeuwschuivers moesten eraan te pas komen om de weg vrij te maken.

Stichting Villa Joep

Wim en Miranda van Team Hercules met startnummer 1903 hadden gedurende de gehele reis een bijzondere passagier op de achterbank zitten, de grote pluche olifant Joep had een bijzondere taak tijdens de reis namelijk reclame maken en aandacht vragen voor Villa Joep, de stichting die zich inzet om neuroblastoom, een gevreesde vorm van kinderkanker onder de aandacht te brengen. Deze ziekte lijkt op termijn uitgebannen te kunnen worden maar daarvoor is nog wel veel onderzoek voor nodig en heel veel geld. Wim en Miranda hebben aan dat laatste een mooie aanzet kunnen geven door bij de start in Lichtenvoorde en onderweg aan de overige deelnemers klein knuffels te verkopen. Ook werd er gul gedoneerd.

Shopbox

Meer berichten