Foto:

Narin en Dewika rennen tegen kanker bij de Rotterdam Marathon

"Vijf jaar geleden op Valentijnsdag, hebben wij elkaar leren kennen op een bruiloft", schrijft Dewika van Stralen. "Narin werkt momenteel als Inside Sales Consultant en ik heb onlangs mijn afstudeerstage afgerond bij de gevangenis van Rotterdam. Toen Narin op een vrije dag op het internet las over een inzamelingsactie van KWF, hebben wij ons direct ingeschreven."

Spijkenisse - "Want naast onze liefde voor elkaar, delen wij de liefde voor ons medemens. Voor ons is het belangrijk om een ander bij te staan in moeilijke tijden. En op zondag 7 april is het zo ver: de kwart Marathon Rotterdam, waar wij rennen tegen kanker! Waarom? Eén op de drie mensen in Nederland krijgt de diagnose. Kanker raakt ons allemaal; Familie, vrienden, collega's of onszelf. Iedereen kent wel iemand in zijn/haar omgeving die de strijd voert tegen deze vreselijke ziekte. Wij willen daarom samen geld ophalen voor meer kans op genezing en een betere levenskwaliteit van kankerpatiënten."
"Onze inzamelingsactie is niet alleen voor de kankerpatiënten van nu. Maar ook voor de strijders die wij hebben verloren. Want helaas is kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Ik denk bijvoorbeeld terug aan mijn oom. Die keihard vocht tegen darmkanker. En zelfs tot op zijn laatste moment glimlachte naar mij. Alsof hij mij de kracht en geruststelling wilde geven, die hij zelf nodig had. Maar ook denk ik aan mijn collega, die voor 8 weken lang, elke dag, op en neer reist voor chemotherapie. Of aan mijn buurvrouw die op 79-jarige leeftijd bijna één maand in het ziekenhuis lag na een operatie. En helaas weet ik dat u bij het lezen van dit artikel ook (terug)denkt aan een strijder."

"Bij elke stap die wij zetten op 7 april zullen wij denken aan alle strijders die wij kennen. De strijders die op dit moment vechten tegen kanker. De strijders die wij hebben verloren aan kanker. En de strijders die de ziekte hebben overwonnen. De 10 kilometer is ter nagedachtenis aan hen! U kunt ons helpen door uw bijdrage te doneren via onze actiepagina Narin & Dewika: https://ik.rentegenkanker.nl/fundraisers/narindewika. Wij en KWF Kankerbestrijding zijn u heel erg dankbaar."

Shopbox

Meer berichten